Netflix genomineerd voor 31 Emmys - Meer dan het dubbele van vorig jaar

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Netflix genomineerd voor 31 Emmys - Meer dan het dubbele van vorig jaar

Dat het goed gaat met Netflix is een understatement. Dat bewijzen deze Emmy-nominaties nog maar eens. Elk jaar bekronen de Emmy-awards de beste TV-series. Netflix heeft de meeste nominaties voor haar rekening genomen met maar liefst 31 nominaties. Meer dan een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. Toen won Netflix uiteindelijk 3 Emmy-awards. 

Vorig jaar al 3 Emmy-Awards

Vorig jaar was Netflix genomineerd voor 14 Emmys, waarvan het uiteindelijk 3 won. De belangrijkste prijs ging toen naar de succesvolle serie House of Cards. David Fincher won toen de prijs voor ‚Beste Regisseur’. Ook de casting en cinematografie deelde in de prijzen.

Dit jaar nog beter

Ook dit jaar is de Netflix-serie House of Cards opnieuw een van de favorieten met 13 nominaties. House Of Cards komt dit jaar in aanmerking voor de Beste Drama Serie, Kevin Spacey werd genomineerd voor beste acteur- & Robin Wright als beste actrice in een drama serie. Regisseur David Fincher is opnieuw genomineerd als beste regisseur.

De Netflix-komedie, Orange Is The New Black, die op een humoristische manier het leven in een Amerikaanse vrouwengevangenis beschrijft, krijgt maar liefst 12 Emmy nominaties. 

HBO - 99 nominaties

HBO kaapte in totaal 99 nominaties weg. Het 14de jaar op rij heeft HBO de meeste nominaties van alle netwerken. Vooral de top-series Game of Thrones, True Detective, Veep & Silicon Valley kaapten een pak Emmy-nominaties weg. 

De winnaars van de Emmys worden op 25 augustus bekend gemaakt. De volledige lijst van genomineerde series kan je hier bekijken.