Netflix heeft gisteravond geschiedenis geschreven met het winnen van maar liefst drie Emmy Awards met haar serie House of Cards. Het is het eerste keer dat een online tv show deze prijzen in de wacht sleept.

3 Emmy Awards

De Emmy Awards, de Oscars voor de tv-wereld, werden gisteren uitgereikt in Los Angeles. Netflix werd genomineerd voor 14 awards, 9 daarvan voor de Netflix-serie House of Cards. Uiteindelijk won House of Cards maar liefst 3.

Regisseur David Fincher, de volledige cast en de cinematografie vielen in de prijzen. House of Cards was ook genomineerd als beste drama serie, maar moest tv-serie Breaking Bad laten voorgaan.

De prijs voor de beste regie is zowat dé hoofdprijs op de Emmy Awards. Het was dus op zijn minst opmerkelijk te noemen dat een internetbedrijf met deze prijs gaat lopen.

'Ongelooflijke prestatie'

Wat Netflix hier bewijst is voor velen een ongelooflijke prestatie en toont aan dat het Netflix model werkt. Het is immers de eerste keer dat een internetbedrijf de tv-wereld het nakijken geeft op de Emmy Awards.

Netflix laat toe om voor minder dan €10/maand toegang te krijgen tot duizenden actuele series en films. Bovendien kan je ongelimiteerd kijken en dat via alle apparaten die de Netflix app ondersteunen.

En Netflix is nog niet klaar. Zo kondigde het aan dat ze dit jaar nog 5 tv series zal loslaten op het grote publiek. Om dit te verwezenlijken heeft het internetbedrijf al een budget van $300 miljoen klaarstaan.