Het bereik van Netflix is op één dag tijd verdrievoudigd

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Het bereik van Netflix is op één dag tijd verdrievoudigd

Foto: Reed Hastings (CEO Netflix)

Netflix' missie om de wereld te veroveren draait op volle toeren. De videostreamer ging gisteren in één klap live in 130 extra landen. Zo ging Netflix van start in onder meer India, Rusland, Polen, Turkije, Indonesië en Nigeria. Hiermee komt het totale aantal 'Netflix-landen' op 190. Dat maakte Netflix CEO Reed Hastings bekend tijdens een persevenement in Las Vegas. "We zijn live gegaan in bijna alle landen ter wereld, buiten China," vertelde hij. 

Een nieuw wereldwijd tv-netwerk

Reed Hastings liet zich ontvallen dat Netflix graag in China zou lanceren. Daaruit kunnen we afleiden dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn eer Netflix haar diensten ook daar ontplooit.

"Vandaag zijn jullie getuige van de geboorte een nieuw wereldwijd online tv-netwerk", aldus Hastings.

In totaal is de dienst nu in 190 landen beschikbaar. Behalve China is Netflix (nog) niet beschikbaar in Noord-Korea, de Krim en Syrië, vanwege economische sancties van de VS tegen die landen.

125 miljoen uur video per dag

Het totaal aantal Netflix-abonnees schommelt momenteel rond de 70 miljoen mensen. Samen bekijken deze abonnees dagelijks meer dan 125 miljoen uur aan films en tv-series. Afgelopen kwartaal streamden Netflix-klanten samen ruim 12 miljard uur aan video. In het vierde kwartaal van 2014 was dat nog 8,3 miljard uur.

Reed Hastings kondigde ook een verrassing aan. Zo zette hij de komst van de nieuwe Netflix-serie The Crown in de kijker. Een dramaserie over de Britse koninklijke familie in de 20e eeuw.