Netflix kondigt verdubbeling aantal eigen producties aan voor 2017

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Netflix kondigt verdubbeling aantal eigen producties aan voor 2017

Netflix gaat het aantal eigen film- en serieproducties verdubbelen in 2017. Dat heeft contentbaas Ted Sandaros gezegd aan een interview met Variety. Momenteel zou de video on demand speler werken aan 30 zogeheten originals. 

Netflix lanceert binnenkort ook televisiespelletjes 

Nieuw in het Netflix-aanbod van 2017 worden spelprogramma's. Naast 20 eigen programma's is Netflix ook van plan om internationale competities te lanceren. Een voorbeeld daarvan is Ultimate Beastmaster, een spelprogramma dat wordt geproduceerd door Sylvester Stallone. 

Het programma wordt een parcours waar atleten obstakels moeten ontwijken. Atleten uit de Verenigde Staten, Brazilië, Zuid-Korea, Mexico, Duitsland en Japan zullen deelnemen en krijgen elk hun eigen versie van de show met een eigen presentatie-duo. 

1000 uur eigen producties in 2017

Netflix wil volgend jaar duizend uur eigen producties aanbieden, meer dan een verdubbeling ten opzichte van dit jaar 2016. "En dat is nog maar een voorzichtige schatting'', verklapte contentbaas Ted Sarandos aan Variety.

Dat Netflix blijft inzetten op Originals lijkt logisch. Ook in 2016 steeg het budget voor eigen producties gevoelig. Met succes. Series zoals Narcos, The Crown en Stranger Things zijn intussen een begrip geworden. Daarnaast zag Netflix - ook dankzij het forse aantal eigen productie - een fikse groei in het aantal abonnees. Zo lag die in Q4 2016 een pak hoger lag dan eerst gedacht.