Netflix lanceert Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend gelijktijdig met bioscopen

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Netflix lanceert Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend gelijktijdig met bioscopen

Netflix wilde al langer films in première laten gaan op haar dienst. Maar kon tot nu toe geen enkele bioscoopketen overtuigen. IMAX is de eerste die nu deze stap zet. Zo wordt het vervolg op de Oscar-winnaar Crouching Tiger, Hidden Dragon gelijktijdig op Netflix als in IMAX-filmzalen vertoond. Een mijlpaal voor de videostreamer. 

Wereldwijde release op Netflix

Netflix maakte al tal van succesvolle series zoals ‘House of cards’ en ‘Orange is the new black’. Deze zijn exclusief te zien op Netflix. De videostreamer was er nog niet in geslaagd om datzelfde te doen met films. Tot nu. Het is de eerste keer dat Netflix een langspeelfilm in première laat gaan op haar dienst. Een mijlpaal voor de Amerikaanse dienst. 

Crouching Tiger, Hidden Dragon

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend, is het volgende hoofdstuk in de sage die is gestart met de epische vechtfilm van Ang Lee. Op 28 augustus gaat de film in wereldwijd première op Netflix en in een aantal IMAX®-bioscopen. 

De film borduurt verder op de thema’s uit de oorspronkelijke film, maar vertelt ook een eigen verhaal: over verloren en prille liefdes, een legendarisch zwaard en de laatste kans op verlossing. En dit alles tegen de achtergrond van adembenemende actiescènes. 

De film is de eerste in een reeks die met de steun van Netflix op dezelfde dag in première gaat op ‘s werelds grootste netwerk voor internettelevisie als in een aantal IMAX-bioscopen wereldwijd.

“Fans kunnen nu helemaal zelf bepalen hoe, waar en wanneer ze deze film willen kijken,” zegt Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix. “We zijn vereerd dat we samen met Harvey Weinstein en een toonaangevend team van filmmakers dit epische verhaal bij mensen overal ter wereld kunnen brengen en dat we een partnership met IMAX zijn aangegaan voor de distributie ervan; een naam die synoniem is aan de hoogste kwaliteit van belevingsentertainment.”

De opnames gaan momenteel door in Nieuw Zeeland. Op 28 augustus 2015 gaat de film wereldwijd in première.