Netflix is als een raket uit haar startblokken geschoten in Nederland. Zo is de dienst na amper 2 dagen na lancering al verantwoordelijk voor 10 procent van het Nederlandse interverkeer. Dat zegt internetondernemer Alexander Klöpping op Twitter.

Duidelijke impact op internetverkeer

Eergisteren opende Netflix haar virtuele deuren voor onze Noorderburen. Via de dienst kunnen consumenten voor een maandelijks bedrag toegang krijgen tot duizenden films & tv-series.

Netflix heeft een duidelijk impact in elk land waar het lanceert. Zo is dat ook het geval in de VS, waar de videodienst ruim een derde van het internetverkeer opeist. Met de andere populaire videostreamer YouTube erbij komt de trafiek van Netflix en YouTube samen op 50%.

Te weinig content

Toch zijn er ook sporen van kritiek te vinden bij de Nederlanders. Volgens vele gebruikers zou het aanbod immers te beperkt zijn. Volgens Netflix CEO Reed Hastings wordt er hard gewerkt om meer content toe te voegen tot de dienst maar maken RTL en het Amerikaanse HBO het hun moeilijk om populaire content toe te voegen.