Netflix verhoogt prijzen in België en Nederland

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Netflix verhoogt prijzen in België en Nederland

Het standaardabonnement van Netflix is duurder geworden in België en Nederland. Zo betaal je nu 9,99 euro per maand voor een standaard-account. Dat is één euro per maand meer dan voorheen. De prijsverhoging is volgens Netflix nodig om de kwaliteit van content te blijven garanderen én om verder te investeren in de productie van eigen content.

De nieuwe prijzen:

Om de stroom van eigen content hoog te houden gaat Netflix de prijs van een standaard-abonnement met één euro opdrijven. De prijs van dit abonnement gaat omhoog van €8,99 naar €9,99 per maand. De prijzen van de andere abonnementen blijven onveranderd. Belangrijke nuance: als je al langer een standaardabonnement hebt blijf je nog een jaar het gewone tarief betalen.

Waarom de prijsverhoging?

Netflix spendeert steeds meer geld aan de creatie van eigen content. Zo is de videostreamer van plan om dit jaar 3 miljard dollar in de creatie van eigen content te stoppen. Volgend jaar zou deze som oplopen tot 5 miljard dollar.

"Daarnaast leveren we dit jaar zo'n 440 uur aan Netflix original programming, dat is drie keer zoveel als vorig jaar. Volgend jaar wordt dat zelfs nog meer," zegt Joris Evers van Netflix. 

"Om meer series en films te kunnen toevoegen tot ons aanbod, waaronder ook zelf gemaakte content, verhogen we lichtjes de prijs van het 2 stream, HD plan voor alle nieuwe Netflix-abonnees. Als een bedankje aan onze bestaande leden, wordt hun abonnementsprijs niet verhoogd voor één jaar."

In de nabije toekomst staan er een pak producties gepland zoals de nieuwe topserie Narcos (zie filmpje hieronder), het tweede seizoen van Marco Polo, de serie The Crown én het tweede seizoen van Fargo. Hier kan je de volledige lijst van opkomende Netlfix content bekijken. 

www.netflix.com