Netflix wil meer meisjes de weg tonen naar STEM-onderwijs:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Netflix wil meer meisjes de weg tonen naar STEM-onderwijs:

Bron foto: Girl Scouts USA

Wie af en toe Amerikaanse series en films kijkt, kent ze wel: Girl Scouts. Dat is een Amerikaanse jeugdbeweging voor jonge meisjes. Met die organisatie gaat Netflix nu de krachten bundelen voor een nobel doel. Dit zijn hun plannen om meer meisjes richting STEM-onderwijs krijgen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Studierichtingen waar typisch veel meer mannen te vinden zijn. Nochtans kunnen vrouwen daar ook hun, ehm, mannetje staan. Daar gaat Netflix dus nu iets aan doen. Om te beginnen, lanceerden ze een online document waarin ze uitdiepen wat STEM precies is, hoe breed dat kan zijn en wat voor STEM-activiteiten scoutsvrijwilligers  met hun leden kunnen doen. Vaak hebben mensen nog een te verkeerd beeld van wat STEM allemaal kan inhouden. Daardoor herkennen ze de beginnende interesse bij jonge meisjes niet. 

Girl Scouts Netflix

Bron foto: Girl Scouts USA

Vrouwen uit de techwereld aan het woord

Daarnaast werden de scoutsmeisjes ook uitgenodigd bij Netflix zelf om een paar belangrijke vrouwelijk figuren van grote techbedrijven te ontmoeten. Op het lijstje stonden er onder andere werknemers van Google, Instagram, Intel en Twitter. De meisjes kregen ook een glimps te zien van het nieuwe seizoen van Mc². Dat is een jongerenserie waar tienermeisjes de wereld redden met behulp van wetenschap en technologie. De Girl Scouts mochten er zelf experimenten uit de Netflixshow uitvoeren. Zo maakten ze een robot uit blikjes.

Girl Scouts Netflix

Bron foto: Girl Scouts USA

Hoewel bijna 75 procent van de meisjes ook interesse in STEM hebben, krijgen ze naarmate ze opgroeien het gevoel dat dat toch niet weggelegd is voor hen. Zodra ze naar het middelbaar gaan, verdwijnen die interesses. Dat komt deels omdat ze te weinig vrouwelijke voorbeelden zien. Netflix wil nu tonen dat daar geen reden toe is door sterke, vrouwelijke rolmodellen uit te spelen. Naast al hun andere plannen, natuurlijk. 

Wat vind jij van de acties van Netflix?