Solliciteren via LinkedIn zonder dat je baas het ziet? Binnenkort doe je dat zo:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Solliciteren via LinkedIn zonder dat je baas het ziet? Binnenkort doe je dat zo:

Bron foto: Shutterstock

LinkedIn, een goede plek om nieuwe jobkansen te vinden, niet? Alleen: Hoe maak je duidelijk dat je op zoekt bent naar ‘een nieuwe uitdaging in je leven’? Tot nu kon dat alleen door dat in je headline, het zinnetje onder je naam, duidelijk aan te geven. Goed zichtbaar voor recruiters, maar ook voor al je collega’s en baas. Gegarandeerd gezellige gesprekken de koffiemachine de volgende dag. Gelukkig brengt LinkedIn daar nu verandering in. Dankzij de serie ‘Silicon Valley’.

De nieuwe functie heet ‘Open Candidates’. Daarmee geef je aan of je interesse hebt in een nieuwe job. Als je dat wil, dan kan je nog meer vereisten invullen zoals in welke stad je wil werken, wat voor job en ga zo maar door. Handig, maar het beste aan deze nieuwe functie is dat niemand hoeft te weten dat je andere oorden wil opzoeken. Enkel recruiters die lid zijn van de ‘Premium Recruiter Service’, krijgen je oproep te zien.  Het mes snijdt aan twee kanten: Jij krijgt meer, relevante vacatures te zien en recruiters hoeven niet te gokken of je op zoek bent naar een nieuwe job. 

Open Candidates Feature

Inspiratiebron? Een comedy serie

Grappig genoeg kwam het idee voor de feature van de populaire serie ‘Silicon Valley’. Dat vertelde het bedrijf in een blogpost. “Er werd in de serie een grap gemaakt over hoe een van de personages op LinkedIn liet weten dat hij op zoek was naar een nieuwe job. Na enkele minuten waren recruiters hem al op het spoor. Dat gevoel willen we onze leden ook geven.” Over dit fragment gaat het:


Open Candidates is nu nog in een testfase, maar wordt geleidelijk aan voor iedereen beschikbaar.