Nieuwe Google+ topman: “Google+ zal blijven bestaan”

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Nieuwe Google+ topman: “Google+ zal blijven bestaan”

Foto: David Besbris (Google)

“Google+ is niet aan het sterven en zal blijven bestaan,” zegt David Besbris, de kersverse topman van Google+, in een interview aan Re/Code. Besbris volgt bij Google Vic Gundotra op, die in april de brui gaf aan Google's sociale netwerk. Besbris volgt hem op en krijgt de taak om Google+ nieuw leven in te blazen. 

Google blijft investeren in Google+

Sinds april werd de toekomst van Google+ onduidelijk toen bleek dat Google-topman Vic Gundotra prompt opstapte bij Google. Gundotra stampte het sociale netwerk eigenhandig uit te grond. Na zijn vertrekt doken er steeds meer geruchten op dat Google haar sociale netwerk zou afbouwen.

“Google zal blijven investeren in de uitbouw van Google+. Het Google+ team was zelfs nooit groter dan vadaag” 

Volgens de nieuwe Google+ topman zijn deze geruchten niet juist. “Google zal blijven investeren in de uitbouw van Google+,” vertelde Besbris aan Re/code. “Het Google+ team was nooit groter dan vandaag. Ik heb geen idee van waar de geruchten komen dat we ermee zouden willen stoppen”.

“Het Google+ team was nooit groter dan vandaag. Ik heb geen idee van waar de geruchten komen dat we ermee zouden willen stoppen”

Waarom heeft Google een eigen sociaal netwerk?

"Velen denken dat we Google+ hebben opgericht om te concurreren met andere sociale netwerken. Dat is niet waar. Google+ is er gekomen omdat wij onze gebruikers een nieuwe ervaring wilden schenken. Bij Google willen we altijd software maken die frustraties wegneemt. Dat hebben we ook met Google+ gedaan,” zegt Besbris aan Re/Code.

"Bij Google willen we altijd software maken die frustraties wegneemt. Dat hebben we ook met Google+ gedaan"

"Toen we startten met Google+ wilden we de frustraties die gebruikers hadden met privacy aanpakken. Daarom hebben we Circles bedacht. Met Circles kunnen mensen makkelijk content delen naar verschillende vriendengroepen zonder hun zorgen te hoeven te maken wie hun berichten kan lezen. Dat is de reden waarom we moet Google+ gestart zijn. Niet omdat we wilden concurreren met een ander sociaal netwerk." 

Waar moet Google+ beter in worden?

“We hebben altijd goede mobiele apps gehad voor iOS & Android. Maar toch is onze mobiele focus nog niet groot genoeg. Daar willen we dus iets aan doen. Zo zouden we meer meer toepassingen kunnen gaan maken die gebaseerd zijn op locatie. Er zijn tal van mogelijkheden.”

"Onze mobiele focus is nog niet groot genoeg. Daar willen we iets aan gaan doen."

“Een probleem is ook dat we Google+ meer in de markt moeten zetten. Niet iedereen beseft wat het netwerk kan en wat het is. Bovendien zijn op het internet uiteenlopende meningen te lezen. Daarom moeten we mensen beter proberen uitleggen wat Google+ is en wat het voor hen kan betekenen.”

Wat is het einddoel voor Google+?

"Er is geen einddoel. Als sociaal netwerk moet je denken op lange termijn. Google+ is er om te blijven. Sociale netwerken zijn nu onvermijdelijk verbonden met het internet. Achter elk klein scherm schuilt een persoon. Mensen zullen altijd dingen willen delen met anderen, vragen stellen en van elkaar leren. Google+ is dé plaats waar mensen dat kunnen doen. De meeste van de Google+ gebruikers houden daarom écht van het netwerk. Daarom zal Google+ ook op lange termijn zeker blijven bestaan."

Het volledige interview met David Bespris kan je lezen op Re/Code. 

Hoe denk jij over Google+? Gebruik je het of laat je het links liggen?