uBeam wil elektriciteit draadloos maken, net zoals WiFi

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
uBeam wil elektriciteit draadloos maken, net zoals WiFi

Foto: uBeam-founder Meredith Perry

uBeam is een start-up met een revolutionair doel: elektriciteit draadloos maken. Heel wat bekende investeerders zoals Marissa Mayer, Andreesen Horowitz, Mark Cuban & Tony Hsieh stopten al meer dan 1,7 miljoen dollar in uBeam. Vorige week investeerde venture capital firma Upfront Ventures van Mark Suster ook nog eens 10 miljoen dollar in de start-up. Hier wat uBeam zo revolutionair maakt:

Meredith Perry (25)

Meredith Perry, een ondernemer van amper 25, wist met haar ambitieus project al heel wat mensen te overtuigen. Zo investeerden niemand minder Marissa Mayer (CEO Yahoo), investeerders Andreesen Horowitz & Mark Cuban en de CEO van Zappos Tony Hsieh al in haar bedrijf. 

Foto: Meredith Perry & uBeam

De bekende venture capitalist Mark Suster investeerde vorige week nog 10 miljoen dollar in Perry’s project. “Toen ik Meredith voor het eerst sprak leek haar idee onmogelijk. Ze stelde dat ze “het draadloos opladen van telefoons (en andere apparaten) even makkelijk kan maken als WiFi," verklaart Mark Suster. 

"Het is een van de meest ambitieuze projecten die ik al zag. Bovendien is mijn investering ook de grootste cheque die ik uitschreef voor zo’n prille start-up,” zegt Mark Suster op zijn website."

"Een van de meest ambitieuze projecten die ik ooit zag," - Mark Suster

Revolutionaire technologie

De technologie achter uBeam is revolutionair: Meredith Perry heeft een apparaat ontwikkeld die elektriciteit omzet in ultrasoon geluid. Het geluid, onhoorbaar voor mensen, kan terug worden omgezet in elektriciteit en kan hierdoor de accu van mobiele apparaten draadloos opladen. Bovendien worden mobiele apparaten ook supersnel opgeladen.

Hieronder een video waar Perry wat meer uitleg geeft over uBeam:

Het apparaat bestaat uit een oplader, die aan de muur kan worden vastgemaakt, en een ontvanger, die je dient te bevestigen op je mobiele apparaat. Je kan terwijl jouw mobiele apparaat aan het opladen is, het blijven gebruiken én je vrij bewegen. Net zoals bij WiFi het geval is.

De hype rond uBeam is groot. Toch is het niet het enige bedrijf dat bezig is met het draadloos maken van elektriciteit. Ook WiTricity (dat samenwerkt met Intel) is ermee bezig. WiTricity maakt geen gebruik van geluid maar wel van magnetische velden om elektriciteit draadloos te verspreiden. 

Meer info: uBeam.com