Nike lanceert de meest gehypete sneaker ooit voor het grote publiek

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Nike lanceert de meest gehypete sneaker ooit voor het grote publiek

Nike heeft zonet een zelfstrikkende schoen gelanceerd. De HyperAdapt 1.0, die sinds de film Back to the Future II op ieders verlanglijstje stond, is 30 jaar na de film eindelijk realiteit. Nike lanceert de sneakers eind dit jaar voor het grote publiek. 

Sensoren die in de schoen zitten verwerkt

Wanneer jouw hiel een sensor aanraakt die in de schoen zit verwerkt zullen de veters in de schoenen zichzelf dichtsnoeren. Je kan zelf instellen hoe stevig de schoen zichzelf dichtstnoert via knoppen die aan de zijkant van de schoen zitten. Hieronder kan je zien hoe dat precies werkt: 

Eindelijk lancering voor het grote publiek

Nike had al enkele keren geïnsinueerd dat het van plan is om deze soort sneakers te lanceren, maar lanceerde nog nooit een initiatief voor het grote publiek. Binnenkort brengt de sportfabrikant daar eindelijk verandering in.  

De schoen komt volgens Nike dit jaar nog op de markt. Maar zal enkel beschikbaar zijn als je lid bent van Nike's fitness portaal, Nike+. De sneakers zullen in de kerstperiode beschikbaar worden in drie verschillende kleuren.

"De volgende versie wordt nog geanvanceerder"

foto: Nike designer Tinker Hatfield

Volgens Nike designer Tinker Hatfield is de HyperAdapt 1.0 nog maar een eerste stap. Zo worden de schoenen nu nog manueel ingesteld, maar in de toekomst zal dat automatisch kunnen. Zo zullen ze in de volgende versies zelf kunnen bepalen wanneer een schoen strakker of losser moet worden aangespannen.