De NRB Groep investeert in het opzetten van “Afelio”, een start-up die zich toelegt op de ontwikkeling van mobiele en webgebaseerde gebruikerstoepassingen. Drievierde van de aandelen zullen in handen komen van NRB, het andere vierde komt in handen van de vier managers-oprichters.

Mobiele & Webbased B2B-oplossingen

Afelio S.A. zal gevestigd zijn in Luik en aanvankelijk 10 mensen tewerkstellen. Afelio ambieert om een belangrijke rol te gaan spelen in het ontwerp en de ontwikkeling van mobiele en webgebaseerde B2B-oplossingen. Daarmee willen zij tegemoet komen aan een groeiende vraag naar nieuwe mobiele interactieve toepassingen, maar ook naar nieuwe user interfaces voor bestaande businesstoepassingen. Afelio voorziet om in vijf jaar uit te groeien tot een bedrijf van een vijftigtal medewerkers.

Consument bepaalt richting ICT-sector

“Vandaag bepaalt de consument de richting waarin de ICT-sector evolueert”, verklaart Claude Demoulin, managing director van het nieuw opgerichte bedrijf. “De nieuwe gebruiker wil in real time op zijn wenken bediend worden, via één enkele eenvoudige en ergonomisch verantwoorde toepassing die hij kan gebruiken via een bedrijfsnetwerk, het web, of zijn sociaal netwerk en zowel via zijn pc, smartphone of tablet. De front-end toepassing moet met andere woorden vooral gebruiksvriendelijk zijn en compatibel zijn met die verschillende technologieën en gebruiksmodi.”

Incubator

“Wij geloven dat wij als ‘incubator’ kunnen optreden in specifieke innovatieve domeinen die een niche uitmaken in termen van marktsegment, technologie en of functioneel domein”, aldus Ulrich Penzkofer, CEO van de NRB Groep. “Door te investeren in start-ups die die domeinen willen verkennen, creëren we niet alleen bijkomende tewerkstelling maar ook een hefboom voor de kernactiviteiten van NRB zelf. De toepassingen van Afelio zullen ook de portefeuille van oplossingen en diensten die NRB aan zijn klanten aanbiedt verrijken. Uiteraard zal Afelio ook ten volle kunnen genieten van de infrastructuur en de competenties van een grote groep als NRB.”