Oeps. Tesla's Auto Pilot heeft te kampen met software bugs

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Oeps. Tesla's Auto Pilot heeft te kampen met software bugs

Tesla Motors lanceerde vorige week een veelbesproken software-update voor de Model S en de Model X. De update zorgt ervoor dat de elektrische wagens semi-zelfstandig kunnen rijden op snelwegen. Toch blijkt de software nog vol bugs te zitten. Kijk maar eens naar de onderstaande video's: 

Auto-pilot werkt (nog) niet perfect

Dat de auto-pilot functie niet perfect zou werken, liet Elon Musk al doorschemeren tijdens zijn keynote. Hij benadrukte ook dat de software steeds beter zou worden doorheen de tijd en dat Tesla-eigenaars steeds hun handen op het stuur moeten houden terwijl de autopilot functie geactiveerd is.

Wisselvalligheid in prestaties

Toch zijn sommige Tesla-eigenaars niet te spreken over de wisselvalligheid in de prestaties van de software. De software zorgt ervoor dat de Tesla-wagens automatisch van rijvak kunnen veranderen, automatisch sturen en hun snelheid aanpassen aan die van hun voorliggers.

Toch klagen steeds meer Tesla-eigenaars dat hun wagen plots zomaar beslist om de snelweg te verlaten. Of opeens onaangekondigd van rijvak veranderen. Kijk maar eens naar onderstaande video's. 

Officieel is Tesla's software update nog niet beschikbaar in België. Tesla wacht nog op de goedkeuring van Europese autoriteiten om de software-update hier uit te rollen. Het zou om zo'n duizend Belgische Tesla's gaan die de update zullen krijgen.