Oh, de ironie: Uber Eats Brussel trekt in de oude kantoren van Take Eat Easy

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Oh, de ironie: Uber Eats Brussel trekt in de oude kantoren van Take Eat Easy

In dit gebouw vind je vanaf nu Uber Eats Brussel. 

De een zijn dood is de ander zijn brood, zegt men wel eens. In het geval van de maaltijdbezorgdiensten  lijkt dat een waarheid als een koe te zijn. Uber Eats nam recent haar intrek in de hoofdstad. Vanaf nu huist ze in de Rue Vandenbranden 1, dicht bij het Sint-Katelijneplein. De oude kantoren van… Take Eat Easy.

De Belgische start-up Take Eat Easy, gestart in 2013, kende al snel succes. In meer dan 20 Europese steden brachten ze maaltijden aan huis. Een succesverhaal, zo leek het wel. Tot ze er deze zomer plots mee stopten. Een derde ronde om kapitaal op te halen, was mislukt. Het geld was op. Ook de concurrentie van Deliveroo deed de start-up geen goed. Over en uit voor Take Eat Easy dus. Het is dus nu haast ironisch dat Uber Eats in de ex-kantoren van de start-up trok.

Take Eat Easy

Andere aanpak dan Take Eat Easy

Volgens diverse getuigen hangt het logo van Uber Eats al te pronken aan het gebouw. Beide diensten hebben dan misschien wel hun core business met elkaar gemeen, maar toch zijn er ook verschillen. Natuurlijk, allebei brengen ze eten aan huis - of in het geval van Take Eat Easy brachten - maar Uber Eats pakt het anders aan. Zo kan je maar uit een beperkt aantal maaltijden kiezen. In Parijs bijvoorbeeld, heb je de keuze uit maar 4 verschillende gerechten per dag. Maar goed, de service beweert dan wel weer in gemiddeld tien minuten te leveren. In die tijd heb je nog niet eens een pizza in de oven geschoven.

Uber Eats

Een duidelijke datum voor de start van Uber Eats is er nog niet. Sowieso lanceert het nog voor het einde van dit jaar. Benieuwd hoe het de service zal vergaan in onze hoofdstad!