Online video advertenties groeien met 40%, zijn effectiever dan TV-reclame

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Online video advertenties groeien met 40%, zijn effectiever dan TV-reclame

Online video advertenties zijn effectiever geworden dan traditionele tv-reclame. Dat blijkt uit een studie van eMarketer waar topmensen van Amerikaanse reclamebureaus werden bevraagd over de toekomst van online advertenties.

75% vindt online video advertenties effectiever

Volgens het rapport van eMarketer blijkt dat 75% van de executives van Amerikaanse reclamebureaus van mening is dat online video advertenties effectiever zijn geworden dan traditionele tv-reclame. Dat terwijl 17% van hen denkt dat online video reclame net minder effectief is.

Negen op 10 zijn ook van mening dat online video advertenties dezelfde of meer impact hebben dan display advertenties. Bovendien worden online video ads ook hoger ingeschat dan sociale media & search advertenties.

'De stijgende populariteit van digitale video is een duw in de rug voor de online video advertentiemarkt,' zegt eMarketer. 'Hierdoor zien executives ook in dat de toekomst van de online advertentiemarkt enorm veel potentieel heeft.'

40% groei in aantal online video ads

Volgens de eMarketer is het aantal video ad views bij Amerikaanse internetgebruikers in het laatste jaar gestegen is met maar liefst 23%. Hierdoor verwacht men een fikse groei dit jaar van 40% in het aantal online video advertenties. Dat brengt de totale som van wat Amerikaanse bedrijven spenderen aan online video ads op 4,1 miljard dollar dit jaar.

Bovendien verwachten de Amerikaanse reclame-executives dat de grootste groei zal gebeuren op het vlak van online & mobiele video. De impact hiervan zal dan ook merkbaar zijn op de traditionele televisie advertenties. Zo concludeert eMarketer dat traditionele advertentie campagnes zoals TV campagnes zullen dalen in populariteit.