Hoe Steve Jobs, Elon Musk en Richard Branson ooit gestart zijn met hun legendarische carrière:

Thaella Van Den Rijse
Door Thaella Van Den Rijse Persoonlijk groeien
Hoe Steve Jobs, Elon Musk en Richard Branson ooit gestart zijn met hun legendarische carrière:

Het is moeilijk te geloven dat legendarische entrepreneurs zoals Steve Jobs, Elon Musk & Richard Branson ooit vanaf niets zijn begonnen. Opvallend: ze legden het fundament al tijdens hun prille tienerjaren: 

12 jaar en al een vakantiejob bij HP


Steve Jobs trok op 12-jarige leeftijd zijn stoute schoenen aan en belde de toenmalige CEO van HP. Zijn telefoontje resulteerde in een vakantiejob. Dankzij zijn durf rolde hij in het wereldje van computers en raakte hij er compleet door begeesterd.

Jobs werd gedreven door zijn passie, hij haalde nooit zijn universitair diploma en verliet school vroegtijdig. Op 21-jarige leeftijd startte hij samen met Steve Wozniak Apple Computers op. Wie had ooit kunnen denken dat iemand zonder diploma zo succesvol kon zijn?

 

Wilskracht en doorzettingsvermogen


Elon Musk had het niet altijd gemakkelijk. Hij wou persé naar de universiteit gaan om te studeren. Maar om dat te kunnen betalen, moest Musk er zelf voor gaan werken. Hij begon zijn carrière met het maken van een videospel dat hij toen voor $500 kon verkopen. Musk was toen amper 12 jaar oud. 

Musk werd tijdens zijn jeugd intens gepest en belandde ooit zelfs in het hospitaal toen enkele pesters hem van een trap hadden geduwd. Musk besliste om te verhuizen naar een familielid in Canada om daar te gaan studeren aan de universiteit.

Om zijn inschrijvingsgeld te betalen moest Musk tal van studentenjobs doen. Uiteindelijk behaalde hij twee diploma’s aan de universiteit: economie en fysica. Het is opvallend dat Musk op jonge leeftijd al over erg sterke wilskracht en doorzettingsvermogen beschikte. 

Begin vroeg genoeg

Richard Branson begreep dat je als ondernemer niet vroeg genoeg kan beginnen. Op zijn zestiende had hij al twee bedrijven. Zes jaar later, op zijn 22ste, startte hij een muzieklabel, Virgin Music. Sindsdien is het Virgin imperium alleen maar gegroeid en is Branson een echt icoon voor de ondernemers onder ons.

 

 

De sleutel tot succes?

Een echte sleutel tot succes is er niet. Ondernemen is geen exacte wetenschap maar met passie, doorzettingsvermogen en een beetje geluk kom ja al een heel eind. Elke ondernemer kan beamen dat het geen makkelijke business is. Je moet op een constant niveau presteren, telkens met de nieuwste trends mee zijn en je klanten jouw product/merk tot in de kleinste details laten beleven. Maar, het is het allemaal waard!

Zit je te denken aan een eigen bedrijf? Wil je met trots kunnen zeggen: dat is mijn werk? Uit de ervaringen van bovenstaande entrepreneurs wordt één rode draad duidelijk: begin er gewoon aan!