De app Soundwave kan het best omschreven worden als een social music app. De applicatie houdt bij welke muziek je beluistert op je smartphone en bovendien kan je ook nog eens zien welke muziek je vrienden in real-time naar luisteren.

Geen nieuwe Last.fm

De makers van soundwave zien zichzelf niet als de heruitvinders van de muziekdienst Last.fm. Neen, ze willen een meerwaarde bieden. Bedoeling is om inzichten te krijgen in de muziekkeuze van anderen en deze in kaart te brengen op je smartphone. Zie je een vriend naar een nummer luisteren? Dan kun je een korte preview beluisteren via iTunes, YouTube of Soundcloud. Hieronder kan je zien wat de app in petto heeft: 

De app brengt ook de muzieksmaak van een bepaald gebied in kaart. Kom je in een bepaalde stad, dan kun je zien welke muziek daar op dit moment populair is.

Nieuwe features maken app nóg meer social

Soundwave kwam recent met een nieuwe feature. Zo kan je nu ook in de app zien van welke muziek anderen houden, je klikt op een song en je ziet meteen wie dit ook reeds beluisterde. 

Er is ook de mogelijkheid om een klein profiel aan te maken, waardoor het social-aspect steeds meer belang krijgt. De combinatie van deze twee vernieuwingen maakt het interessant om een soort netwerk te creëren van gelijkgestemde muziekliefhebbers.

De app is er zowel voor Android als voor iOS.