Ontdek wie je buren zijn met Meetey

Anouck Van der herten
Door Anouck Van der herten Innoveren
Ontdek wie je buren zijn met Meetey

Meetey is een location-based sociaal netwerk, opgestart in 2012 in Tel Aviv, Israël. Sinds eind 2013 is deze app ook internationaal beschikbaar. Wat ze bij Meetey willen bereiken met hun app, is om 'buren' terug dichter bij elkaar te brengen. Ze willen de asociale trend die sociale media voordien met zich meebracht omkeren. Het grote verschil met andere sociale media is dat Meetey mensen offline wil connecteren, in het échte leven.

Virtueel beeld van jouw omgeving

De oprichters van Meetey, Tomer Yosef en Shy Rosenzweig, wilden een virtueel beeld creëren van de omgeving waarin je je bevindt. Tomer kwam op het idee van de app toen hij naar de grote stad Tel Aviv verhuisde, en de atmosfeer van zijn gezellige thuisbuurt hier mee naartoe wou meebrengen. En voor de romantici onder ons, dat ene knappe meisje die hij steeds tegen het lijf liep in de supermarkt maar de naam niet van wist, had er ook wel iets mee te maken.

Tomer wou meer doen dan enkel mensen introduceren aan elkaar. Hij wou ze de kans geven om activiteiten te plannen, professionals in de buurt te vinden zoals bijvoorbeeld loodgieters, lokale winkels de kans geven om speciale aanbiedingen te doen... Eens je gebruiker bent van Meetey (wat heel simpel is), toont het jou een real-time kaartje met daarop de dichtsbijzijne andere gebruikers, zonder dat er echt persoonlijke details worden vrijgegeven. Je krijg een live feed te zien waarop staat waar je “buren” naar op zoek zijn. 

Community

Het doel van Meetey is om mensen samen te brengen en terug te gaan naar het gevoel van een community, via dezelfde middelen die er in de eerste plaats voor zorgden dat we vervreemden van elkaar. Wat betreft dat knappe meisje in de supermarkt, Tomer heeft haar nooit ontmoet. Hij heeft een ander knap meisje leren kennen, die nu zijn echtgenote is.

Beschikbaarheid

Meetey is zowel beschikbaar als phone- en Web app, en werkt op iPhone, iPad, iPod touch, alsook op computers.