Deze uitvinding betekent het einde van de wachtrij, maar wellicht ook het einde van miljoenen jobs

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Deze uitvinding betekent het einde van de wachtrij, maar wellicht ook het einde van miljoenen jobs

Peter Hinssen zei het gisteren nog in een artikel op onze site. “We kunnen vandaag ongelofelijke dingen realiseren, maar tegelijkertijd is deze periode doodeng”. Dat gaat ook op voor Amazon's nieuw winkelconcept. Een warenhuis waar er geen wachtrijen, kassa's en amper personeel rondloopt. Het voordeel: je neemt wat je wil en betaalt automatisch zonder te moeten wachten in een ellenlange wachtrij. 

Eerste winkel opent begin 2017

De eerste van zo'n winkels opent begin 2017 in de Amerikaanse stad Seattle. Amazon zal consumenten toelaten om de winkel binnen te lopen, hun goederen uit de rekken te laten nemen en naar buiten te laten lopen. Simpeler kan het niet. 

Hieronder kan je zien hoe winkelen met Amazon Go precies werkt:

Sensoren, algoritmes en machine learning

Hoe het werkt? Amazon lanceert een speciale app die winkelen op deze manier mogelijk maakt. Via sensoren, artificiële intelligentie en algoritmes zal Amazon in staat zijn om consumenten in de winkel te volgen, te registreren welke goederen ze meenemen & contactloos te betalen. 

Als consumenten zich bedenken en iets terug in het rek zetten, dan houdt Amazon's algoritme daar ook rekening mee en zal je er niet voor hoeven te betalen. 

Het voordeel: je hoeft nooit meer te wachten in gigantische wachtrijen tijdens de lunchpauze. Een gigantisch nadeel: wat betekent het voor de miljoenen jobs van kassa-medewerkers in de hele wereld?