Op zoek naar een vakantiejob bij een internetbedrijf?

Alexander Maertens
Door Alexander Maertens Persoonlijk groeien
Op zoek naar een vakantiejob bij een internetbedrijf?

Wil je graag wat ervaring opdoen? Of wil je jouw CV wat aandikken voor wanneer je afgestudeerd bent? Misschien ben je net afgestudeerd maar wil je nog niet onmiddellijk een vaste job… Zoek dan een vakantiejob bij een internetbedrijf! We leggen uit hoe:

Een vakantiejob via Bloovi 

Er zijn heel wat bedrijven die in de zomermaanden niet actief op zoek zijn naar nieuwe mensen. De zomer is nu eenmaal een ‘vakantieperiode’ dus is het voor de bedrijven niet het ideale moment om sollicitanten te zoeken. Maar een groot deel van die bedrijven staan wel open voor spontane sollicitaties (vaste job, stagiairs of jobstudenten).

Bij BlooVi bieden we bezoekers de mogelijkheid om spontaan te solliciteren bij alle internetbedrijven die een profiel hebben op onze site. Iets verder lees je hoe.

We willen je eerst wat tips geven bij hoe je het precies moet aanpakken.

Wees volledig

Uiteraard moet je jouw CV doorsturen en een motivatiebrief mag ook zeker niet ontbreken. Maar het is vooral belangrijk dat je heel duidelijk de reden van jouw sollicitatie uitlegt. Zeker wanneer er geen vacatures openstaan bij het bedrijf. Die reden hangt af van jouw bedoelingen. Wil je bijvoorbeeld enkel ervaring opdoen? Vermeld dat. Of wil je bij een befaamd bedrijf werken om een mooie referentie op je CV te hebben voor wanneer je een vaste job gaat zoeken? Beschrijf dan duidelijk waarom je vindt dat dit bedrijf jou daarbij kan helpen, maak duidelijk dat jij en heel de sector weet dat hun bedrijf top is in hun vak.

Maar het allerbelangrijkste is dat je duidelijk aangeeft wat jij kan doen voor het bedrijf. Ook al zou je werken als jobstudent, blijft het een investering voor elk bedrijf. Laat dus zien dat jij dit niet enkel bekijkt als een vakantiejob, maar meer als een unieke opportuniteit. En dat je die kans wil benutten om te bewijzen aan dit internetbedrijf en onrechtstreeks aan de internetsector dat jij een “rising star” bent.

Wat als je geweigerd wordt? 

Wat als je nu echt heel graag dat bedrijf als referentie wil en ze nemen geen jobstudenten aan? Of wat als je heel graag bij een gevestigd internetbedrijf ervaring wil opdoen en ze zijn niet bereid jou daarvoor te betalen? Bied dan desnoods jouw diensten gratis aan. Doe je het niet voor het geld maar voor de kennis en connecties, laat dan weten dat je er graag als stagiair wil werken.

Afgestudeerd? 

Ben je geslaagd? Proficiat! Nu een job zoeken… Zoals eerder vermeld, kan je na je laatste jaar nog één zomer als jobstudent werken. Dit is ideaal voor afgestudeerden die nog niet onmiddellijk een vaste job willen zoeken. Weet je het niet zeker? Vermeld dan dat de mogelijkheid erin zit dat je na de zomer vast zou kunnen beginnen. Internetbedrijven die sowieso op zoek zijn naar mensen, gaan sneller geneigd zijn een jobstudent aan te nemen van wie ze weten dat hij/zij eventueel vast zou kunnen beginnen. Dat bespaart hen tijd en geld in opleidingen en dergelijke.

Spontaan solliciteren op BlooVi 

We leggen nog even kort uit hoe je spontaan kan solliciteren op BlooVi, je zal zien: ’t is een makkie.

Ga naar de pagina “Werkgevers”. Daar zie je rechts alle bedrijven die op BlooVi reeds een profiel hebben. Kies het bedrijf waar je graag zou solliciteren en klik op de knop “Klik hier om spontaan te solliciteren”. Voila, zo simpel is het!

Voor de bedrijven: via deze link kan je in 2 minuten gratis zo’n bedrijfsprofiel aanmaken. Automatisch wordt ook de functie “spontaan solliciteren” gratis aangemaakt. Wie weet leer je zo jouw ideale medewerker kennen…
 
Zijn er nog vragen? Post ze hier gerust als reactie, we geven je binnen de 24 uur een duidelijk antwoord.

Veel succes!

PS: Volg ons op Twitter