Op donderdag 24 mei 2012 vond de Grote Verkeerstoets plaats. Hosted door de Gentse B2B webhoster Openminds en ontwikkeld door Playlane slaagden ze met glans voor deze toets.

VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) ondersteunt lagere scholen en ouders bij verkeerseducatie.  Om dit op een speelse manier aan te brengen besloten ze over te gaan tot de ontwikkeling van een leuke applicatie: "De grote Verkeerstoets".

27.107 leerlingen van het vijfde leerjaar legden via deze website een online test af.  87% van hen was geslaagd en behaalde minstens 17/25.

Dit project past dan ook perfect bij de visie en uitbouw van zowel Playlane als Openminds.  Openminds die zich profileert als aanbieder van B2B webhosting legt vooral de focus op flexibele kwaliteitshosting. Playlane daarentegen was de creatieve partner en streeft binnen de markt naar het aanbieden van meerwaarde aan de digitale leefomgeving. Deze ideale combinatie zorgde voor een vlekkeloos verloop van dit project.

Het grote succes van heel de actie is vooral te danken aan hoe het project tot stand is gekomen. Er werd gekozen voor een duidelijk traject waarbij performantie en stabiliteit centraal stonden. Door verschillende testen konden we, waar nodig, aan de performantie sleutelen om zo een tot in de puntjes verzorgd resultaat te bekomen waarin beide partijen het volste vertrouwen hadden.

De technische oplossing bestond uit een linux-gebasseerde, schaalbare oplossing met een vertrouwde applicatiestack (nginx, tomcat, mysql). Daarnaast werd, om alle piekaanvragen op te vangen, gebruik gemaakt van Varnish. Tussen 8u en 15u haalde de site bezoekerspieken met een gemiddelde van 350 hits per seconde. Dit ging gepaard met een datastroom tot 400Mbps. Dit alles zorgde voor een vlot verloop van het project en is nogmaals een mooie bevestiging van de goede samenwerking tussen Openminds en Playlane.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi