Outdoormerken verbieden verkoop via Amazon

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Outdoormerken verbieden verkoop via Amazon

Outdoormerken Deuter, Mammut & Lowa gaan hun retailpartners verbieden om op niet-geautoriseerde websites te verkopen. Dat schrijft het Duitse Focus

Verkoop verboden op Amazon

De outdoormerken hebben hun retailpartners via een brief laten weten dat zij hun goederen niet verkocht willen zien op bepaalde online webshops. Amazon hoort daar ook bij.
Volgens de outdoormerken is deze beslissing gebaseerd op strategische overwegingen aangezien zij liever hun merkbeeld en prijsbeleid niet in gevaar willen brengen.

Webshops moeten voldoen aan eisen

Bovendien stellen de drie merken dat hun producten niet zomaar verkocht kunnen worden aangezien wandel & kampeer artikelen van die aard zijn, dat klanten een advies op maat moeten krijgen. Daarom moeten webshops voldoen aan een aantal richtlijnen die voldoen aan de eisen van de merken.

Ook Adidas 

Het verschijnsel is niet nieuw, zo heeft Adidas ook een strikte regelgeving over online verkoop. Zo wil het merk niet dat haar producten op het web worden verkocht op shops waar ook tweedehands artikel verkocht worden en ook niet op shops waar Adidas geen eigen digitale merkwinkel heeft.