De Europese pionier in mobiele kaartbetalingen payleven introduceert vandaag een mobiele betaalautomaat op de Belgische markt. Het mikt hiermee vooral op zelfstandigen, maar ook op kleine en middelgrote ondernemingen. Het betaalsysteem werkt met een kaartlezer en de smartphone of tablet van de ondernemer. De oplossing van payleven kost €69 en brengt geen vaste kosten of abonnement met zich mee. De kaartlezer is vanaf vandaag beschikbaar op www.payleven.be

Kaartlezer

Het bedrijf biedt ondernemers de mogelijkheid overal kaartbetalingen te accepteren, bijvoorbeeld in een taxi, op een beurs, of bij klanten aan huis. De payleven kaartlezer kan in slechts enkele minuten online besteld worden zonder enig papierwerk. Het systeem voldoet aan de strikte eisen van Mastercard en Visa en is even veilig als een traditionele betaalautomaat.

Het betaalsysteem werkt met een gratis mobiele applicatie en een externe kaartlezer. Deze kaartlezer wordt via Bluetooth gekoppeld aan de smartphone of tablet (iOS/Android) van de ondernemer. Om een betaling uit te voeren toetst men het bedrag in en voegt men, indien gewenst, een foto of een beschrijving van het product of de dienst toe. Vervolgens wordt een bank- of kredietkaart in de kaartlezer gestoken en toetst de klant zijn of haar pincode in. Het betalingsbewijs kan via e-mail naar de klant worden gestuurd of ter plaatse worden uitgeprint.

De oplossing van payleven is niet alleen compacter en mobieler dan de traditionele betaalautomaten, ook zijn er geen vaste of verborgen kosten aan verbonden. Alleen bij gebruik betaalt de ondernemer 2,75% aan transactiekosten. Deze maand wordt de kaartlezer aangeboden voor een introductieprijs van €69 (excl. btw) in plaats van €99. Het betaalsysteem is nu al te verkrijgen op www.payleven.be en binnenkort ook beschikbaar op www.apple.be en bij easy-m, met 21 vestigingen de grootste Apple-verdeler van België. 

70% Belgen betaalt liever met kaart

“De tijd dat de meeste Belgen met contant geld betalen, lijkt ten einde te komen. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Belgen liever met de kaart betalen dan met cash geld. Onze missie is om op zoveel mogelijk locaties kaartbetalingen mogelijk te maken.”, zegt Ernst Moorman, Country Manager Benelux van payleven. ”Klanten kunnen met ons nieuwe systeem betalen met hun kaart zoals ze gewoon zijn, op een veilige manier. Tegelijkertijd opent onze oplossing ook deuren voor kleine zelfstandigen, aangezien er slechts eenmalig de aankoopprijs betaald moet worden en er verder geen vaste kosten aan verbonden zijn.”

Het bedrijf is al actief in 6 Europese landen en in Brazilië. Ook in België werd het betaalsysteem de afgelopen maanden al succesvol getest door meerdere ondernemers.