Peter Hellemans directeur informaticaoutsourcingafdeling NRB

Alexander Maertens
Door Alexander Maertens Movers & Shakers
Peter Hellemans directeur informaticaoutsourcingafdeling NRB

Peter Hellemans is tot directeur Managed Operations aangesteld bij NRB, een van de grootste Belgische informaticadienstenbedrijven. De outsourcingafdeling die hij leidt, stelt meer dan 250 mensen tewerk en was vorig boekjaar goed voor ruim de helft van NRB's omzet. Hij is ook lid van NRB's directiecomité en rapporteert aan CEO Ulrich Penzkofer.

Peter Hellemans wil middelgrote ondernemingen in België overtuigen om hun digitale gegevens en computerprogramma's onder te brengen in een private of hybride cloud bij NRB. Bedrijven kunnen hun servers verhuizen naar NRB's datacenters, waarvan twee sites op meer dan 25 kilometer van elkaar zijn ingeplant zodat het hoogste niveau van bedrijfszekerheid en veiligheid steeds verzekerd is. Ze kunnen hun applicaties en gegevens ook migreren naar de servers van NRB of hun servers op afstand laten beheren door NRB. Als directeur Managed Operations wil Peter Hellemans dicht bij de klanten staan en hen een dienstverlening bieden die efficiënter, sneller en beter op hun leest geschoeid is dan die van multinationale concurrenten. Hij is ervan overtuigd dat NRB kwalitatieve en efficiënte dienstverlening als troeven kan uitspelen omdat NRB's beslissingscentrum dicht bij de klanten ligt.

Vooraleer Peter Hellemans (42) bij NRB aan de slag ging, oefende hij leidinggevende functies uit bij internationaal actieve informaticaoutsourcingbedrijven. Hij werkte onder meer voor Atos, Siemens IT Solutions and Services en EDS. Hellemans heeft achttien jaar ervaring in de informaticabranche. Hij werkte behalve in België ook in Duitsland, Israël, Japan en de VS. Hij studeerde industrieel ingenieur micro-elektronica aan de Katholieke Hogeschool Kempen en volgde nadien managementopleidingen aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de KU Leuven en bij Siemens in München. In zijn vrije tijd is hij begeleider van avontuurlijke groepsreizen en houdt hij van sportieve uitdagingen, zoals de marathon van New York lopen of Franse cols beklimmen met de fiets.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi