Populaire Taxi-app Uber start in 2014 in België

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Populaire Taxi-app Uber start in 2014 in België

Uber, de populaire app waar je gemakkelijk een taxi kan bestellen komt naar België. Nog dit jaar zal de dienst eerst naar Brussel komen, daarna naar Antwerpen. Dat schrijft De Tijd.

Dit jaar nog naar België

Uber, de populaire taxidienst, komt ‚zeker in 2014 naar België’. Dat heeft de woordvoerster van het  bedrijf gezegd aan De Tijd.

Met Uber kan je via je smartphone een persoonlijke chauffeur oproepen. De app toont hoever Uber-taxi’s verwijderd zijn van jouw locatie en geeft mee hoe lang het zou duren eer ze je kunnen ophalen. Bovendien kan je ook rechtstreeks vanuit de app betalen. Het betaalbewijs wordt per mail opgestuurd.

Hieronder kan je zien hoe Uber precies werkt: 

Eerst naar Brussel, dan Antwerpen

Uber, een startup die ondersteund wordt door investeerders zoals Goldman Sachs & Google is momenteel actief in 68 steden. In 2014 komen daar dus enkele Belgische steden bij. Dat liet de woordvoerster verstaan in een reactie. “We willen in Brussel beginnen, en daarna in Antwerpen”, zegt Uber woordvoerster Susanne Stulemeijer.

Taxiwetgeving

Toch zal de introductie van Uber niet van een leien dakje gaan. Zo moet er eerst worden gesleuteld aan de Belgische taxiwetgeving. Volgens de Vereniging van Brusselse taxi’s is er geen kans dat de alternatieve taxidienst wordt toegelaten in ons land. „We zijn er 150% tegen”.

We zijn benieuwd!