Porsche lanceert concurrent voor de Tesla Model S:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactiee-Lifestyle
Porsche lanceert concurrent voor de Tesla Model S:

De Mission E is Porsche's antwoord op Tesla's elektrische wagen Model S. De Mission E heef een actieradius van 500 kilometer en kan de accu na amper een kwartier opladen tot 80 procent capaciteit. Aanzienlijk sneller dan Tesla's superchargers. Aangezien het om een conceptwagen gaat is er echter nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Sneller dan de nieuwste Porsche 911

De Mission E snelt van 0 naar 100 km/u in amper 3,5 seconden, dat is sneller dan de Porsche 911, die daar 4,2 seconden over doet. Bovendien is de Mission E een vierzitter en wijkt het design erg af van het iconische Porsche design. 

Ondanks een motor van 600 pk en een topsnelheid van 250 km/u lijkt het afleggen van grote afstanden hét speerpunt te worden van de Porsche E Mission. Zo zou de Mission E een actieradius krijgen van 500 kilometer terwijl je toch erg sportief kan rijden. Deze cijfers komen in de buurt van Tesla's performance met de Model S.

Sneller accu opladen dan Tesla's supercharger

Bovendien zou de Porsche Mission E beschikken over een Turbo-charging systeem dat de batterij tot 80 procent kan opladen in amper 15 minuten. Dat is sneller dat Tesla's superchargers. Volgens verschillende bronnen zou de kostprijs van de Mission E ook van dezelfde grootorde zijn als de Tesla Model S en zou de prijs rond de 100.000 dollar schommelen. 

De Porsche E-Mission ziet er fantastisch uit, maar een specifieke lanceringsdatum werd tot nu toe nog niet bekend gemaakt. Hieronder enkele beelden van de wagen. Wat denk jij ervan? :)