Proximus sluit partnership met Netflix

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Proximus sluit partnership met Netflix

Proximus heeft een deal gesloten met de Amerikaanse videostreamer Netflix. Zo zal Proximus TV (het nieuwe Belgacom TV) vanaf eind dit jaar Netflix aanbieden. Met een druk op de knop kunnen Proximus klanten dan Netflix bekijken. De kost van Netflix moet je (voorlopig) wel bovenop je bestaande abonnement betalen. 

Proximus sluit deal met Netflix

Netflix rolde onlangs haar dienst uit in België. Met Netflix kan je ongelimiteerd series en films kijken, voor een vast bedrag per maand. De dienst kost 7,99 euro per maand voor 1 toestel en 8,99 euro voor twee toestellen in HD-kwaliteit. 

Proximus wil het met de integratie van Netflix eenvoudiger maken voor zijn klanten door de dienst standaard aan te bieden. Proximus liet ook doorschemeren dat het binnenkort een Netflix korting zou kunnen geven voor haar klanten. 

Op het eerste zicht vormt Netflix een bedreiging voor spelers zoals Telenet, Proximus & TV-zenders. Met het openstellen van haar platform voor Netflix probeert Proximus daar nu op in te spelen. 

"Als Proximus-klant geniet u van gemakkelijke toegang tot Netflix en een superieure ervaring die alle technologieën combineert. Binnenkort krijgt elke Proximus TV-klant rechtstreeks toegang tot zijn Netflix abonnement via Proximus TV en bekijkt zo zijn favoriete series in alle comfort," zegt Proximus op haar website. 

"Proximus is beter voor streaming dan Telenet"

Vorige week deelde Proximus-ceo Dominique Leroy nog een tik uit aan Telenet. Zo stelde ze in een interview aan Kanaal Z dat Proximus klanten Netflix beter zullen kunnen ontvangen dan Telenet-klanten. 

"Telenet-klanten delen samen 1 signaal, terwijl klanten met glasvezel dat probleem niet hebben," stelde Leroy in het interview. Daarom is Proximus, volgens haar, wellicht beter om diensten zoals Netflix vlot te ontvangen. 

Onlangs kondigde Telenet nog aan dat het van plan is om zwaar te investeren in haar netwerk. Dat om de opkomst van Video On Demand beter op te vangen. Netflix kaapt nu al zo'n 10 % van Telenet's internetcapaciteit weg, bij Proximus ligt dat cijfer rond de 6 %.

Meer info: netflix.com/proximus