Proximus stunt met testproject waarbij Gentenaars ongelimiteerde data krijgen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Proximus stunt met testproject waarbij Gentenaars ongelimiteerde data krijgen

Proximus Move, zo heet het nieuwste proefproject van Proximus. Het is een test van de provider waarbij klanten mobiel internet zonder limiet krijgen. Maar niet iedereen kan zomaar aan Proximus Move deelnemen.

Knap staaltje city marketing

Enkel klanten die in Gent wonen, toegelaten worden als proefpersoon én een ‘experience’ kopen, komen in aanmerking voor onbeperkte data. De campagne rond Proximus Move loopt al een tijdje in stilte, maar pas sinds deze week kan je er ook echt gebruik van maken. Zo kan je bijvoorbeeld vijf cinematickets van een lokale bioscoop kopen en geeft Proximus je gratis een maand ongelimiteerd mobiel internet er bovenop. Die formule kost je dan 60 euro.

Proximus Move

Maar waarom moeten we eerst met z’n allen naar de cinema of yogales trekken voor we gebruik kunnen maken van die ongelimiteerde data? Proximus Move wilt mensen graag terug samenbrengen. En soms heb je daar al eens wat extrinsieke motivatie voor nodig zoals gratis data, argumenteert Proximus.

Tegelijk is Proximus Move méér dan dat ongelimiteerde mobiele internet: er zit een sterk staaltje city marketing achter. Want ze werken samen met de lokale horeca en andere initiatieven. Geen Kinepolis, wél het kleinschaligere Studio Skoop. En, zo redeneert het team, je geeft toch liever je geld uit aan een leuke avond dan een duur data-abonnement? 

Founder Mobile Vikings achter het project

Wie achter het innovatieve project zit? Koen Delvaux, die niet toevallig mee aan de wieg stond van Mobile Vikings. Delvaux probeert duidelijk de originele spirit van Mobile Vikings in het project te stoppen. Zo werken ze met een klein team van tien personen en proberen ze een community te creëren rond Proximus Move. Zo zit het Move-team alvast zelf achter de Twitterknoppen om klantenondersteuning te geven.

Voorlopig kunnen enkel Gentenaren profiteren van het aanbod. Koen Delvaux lichtte die keuze op badrepublic.be alvast toe. Hij vertelde er dat de keuze op Gent viel vanwege de mobiele geschiedenis van de stad. Maar plannen om naar Brussel of Antwerpen te trekken, zijn er nog niet meteen. “Wij zijn bewust een klein en mobiel team. Als iemand ons nodig heeft, dan kan die meteen bij ons terecht. Een SIM-kaart die te lang onderweg is? Wij springen de fiets op en brengen die rechtstreeks. Dat is ook de reden waarom wij voorlopig enkel in Gent blijven. Onze service moet goed zijn, dus reikt die zo ver als onze fiets gaat.”

Het proefproject loopt zeker nog tot eind februari. De gratis data kan je gebruiken tot eind maart. Afhankelijk van het resultaat, zal Proximus Move al dan niet verder gezet worden. Zelf Proximus Move uittesten? Daarvoor kan je je inschrijven op de wachtlijst.