Review: De Quechua MountainPhone

Dries Vander Sypt
Door Dries Vander Sypt Innoveren
Review: De Quechua MountainPhone

Quechua, enkele jaren geleden veroverde het merk de festivalcamping en de harten van sporters met betaalbare sport- en outdoorsartikelen. Quechua & Decathlon kondigden onlangs samen hun eerste smartphone aan. En hebben hierbij een duidelijk doel voor ogen, het produceren van de eerste gsm specifiek gericht naar de bergsportliefhebber. Bloovi kreeg de kans om dit toestel uit te testen.

Robuust

Dat de Mountainphone 5" gericht is naar de avonturiers onder ons wordt meteen duidelijk wanneer je het toestel in de hand neemt. Dit is niet een doorsnee smartphone, dit toestel is erg robuust en kan (in tegenstelling tot de meeste andere smartphones) wél tegen een stootje. En als we Quechua mogen geloven zelfs veel meer dan enkel een stootje.

De ontwerpers beloven een smartphone die ongehavend een val van één meter kan overleven en die bovendien water- en stofdicht is. Dit door het toestel te voorzien van een roestvrijstalen rugplaat en het geheel te omhullen in een robuuste rubberen coating. Een eigenschap die niet enkel aantrekkelijk is voor avonturiers maar ook voor diegene waarvan hun smartphone regelmatig eens onzacht in aanraking komt met de grond.

Features

Op gebied van hardware verwent de Mountainphone5 de gebruiker met heel wat indrukwekkende eigenschappen. De opvallendste hiervan is ongetwijfeld het reusachtige en erg gevoelige 5’ touchscreen.

De keuze voor een 5’ scherm zorgt voor een toestel die ergens het midden houdt tussen een smartphone en een tablet en komt hiermee in het vaarwater van de Samsung Galaxy S4  en de LG Nexus 5. Quechua opteerde ervoor om dit toestel te voorzien van het nieuwste Android OS: KitKat. Voeg hierbij een 1.2 Ghz processor en een werkgeheugen van 1gb en je krijgt een zéér vlot toestel. Voor de echte avonturiers werd dit toestel nog eens uitgerust met een aantal snufje zoals een krachtige zaklamp, baro- en hoogtemeter.

Batterij capaciteit 

Maar het stokpaardje van dit toestel is de gebruiksautonomie. Hoewel dit toestel enkel stevige energievreters aan boord heeft zoals het 5’ scherm en de krachtige processor, is de levensduur van de batterij indrukwekkend. De batterij gaat zelf bij intensief gebruik enkele dagen mee. Iets wat van andere smartphone niet gezegd kan worden.

Toch kent deze eerste smartphone van Quechua nog enkele kinderziektes. De geluids- en gesprekkwaliteit liggen onder het gemiddelde van de hedendaagse toestellen en ook de opnamekwaliteit van de camera’s is ver van hoogstaand te noemen.


Maar met een lanceringsprijs van € 229 komt Quechua echter verrassend uit de hoek. De Quechua Mountainphone 5 is hierdoor een goede keuze voor de Androidliefhebber met een gemiddeld budget en die snelheid, een 5’ scherm en grote batterijcapaciteit wenst en daarvoor wil inboeten aan geluids- en fotokwaliteit.

En laten vooral niet degene vergeten, die al meer dan eens hebben zitten tobben met een prachtige smartphone én een gebarsten scherm in de hand.

Meer info: decathlon.be