Richard Branson investeert 25 miljoen euro in slimme deurbel

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Richard Branson investeert 25 miljoen euro in slimme deurbel

Als Richard Branson in jouw start-up investeert weet je dat je goed bezig bent. Deze week overkwam het Ring, een start-up uit de Amerikaanse stad Santa Monica, de uitvinders van een slimme deurbel die in staat is inbraken te verhinderen. Branson investeerde zo'n 25 miljoen euro in Ring. Dit is wat het product precies kan: 

Altijd weten wie er aanbelt, zelfs als je niet thuis bent

Ring bestaat al enkele jaren en was tot voor kort actief onder de naam DoorBot, een deurbel geconnecteerd met een WiFi-camera, waarmee je via je smartphone in realtime kan zien wie aanbelt aan je voordeur.

DoorBot veranderde onlangs in Ring en lanceerde een nieuwe verkoopstrategie in samenwerking met Amerikaanse retailers zoals Best Buy, Home Depot, Brookstone, Target & Amazon. Zoals je kan zien op bovenstaande video kan Ring intussen veel meer dan DoorBot. Zo kan de camera nu ook beweging detecteren, video's bijhouden en nog veel meer. 

Misdaadpreventie

Wanneer iemand aanbelt wordt een notificatie verstuurd naar de smartphone van de huiseigenaar. Vervolgens kan je zien wie aanbelt én ook praten met deze persoon zonder je écht in huis hoeft te zijn. 

Steeds meer dieven gebruiken de deurbel om te weten of iemand thuis is, om te weten of ze kunnen inbreken. Met Ring heb je dus snel in de gaten wanneer er iets niet pluis is. 

Bovendien kan je er ook voor opteren om videobeelden van mensen die aanbellen automatisch te uploaden naar de cloud, deze beelden kunnen dan ook gebruikt worden bij de politie, wanneer er een misdrijf zou plaatsvinden. Volgens Ring hebben politiediensten al meermaals criminelen ontmaskerd via dit snufje van Ring.

Richard Branson

Richard Branson investeerde al eerder in verschillende tech start-ups. Zo investeerde hij al 30 miljoen dollar in de e-taxi start-up Hailo in 2013. "Wat ik fantastisch vind aan Ring, is het feit dat het een efficiënte en handige manier is om misdaden te voorkomen. Ook het team achter Ring is zeer professioneel," zegt Branson. "Daarnaast ben ik zowel investeerder, maar ook een tevreden klant". 

Ring kost zo'n 199 dollar (180 euro) en is beschikbaar in tal van kleuren die kunnen passen bij je huis. Voor meer info kan je terecht op Ring.com.