Samsung door aankoop van SmartThings sterker op de “Smart Home” markt

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Samsung door aankoop van SmartThings sterker op de “Smart Home” markt

Google heeft Nest, Apple heeft de HomeKit en Samsung heeft ... SmartThings. Volgens TechCrunch werd de deal afgerond voor een bedrag rond 200 miljoen dollar, een andere bron verklaart wel dat de gesprekken nog lopende zijn maar de goede richting uit gaan.

SmartThings maakt onder andere slimme lampen, sloten en beveiligingssystemen. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en startte met een succesvolle Kickstarter-campagne waarbij ze 1,2 miljoen dollar opgehaald hebben.
Smarttings is een volwassen “Smart home” speler dat beschikt over een steengoed systeem maar het ontbreekt hen aan marketing power. Laat dat nu één van de sterktes zijn van Samsung.

Samsung Smart Home app

Begin 2014 onthulde Samsung zijn Smart Home app waarmee het al duurdere Samsung-wasmachines, -koelkasten en -robotstofzuigers kan besturen. Met de aankoop van SmartThings zien ze hun mogelijkheden toenemen.

Samsung Smart Home app

Op deze manier breidt Samsung zijn kennis verder uit in de connected home sfeer.
Het potentieel van deze markt is dan ook enorm. Het zal niet heel lang meer duren totdat alle toestellen die aanwezig zijn in je huis aangesloten zijn op het internet. Het doel van de grote technologie spelers is dan ook het volledige huis te laten draaien op hun systemen. De producenten van de verschillende toestellen zijn dan ook de aangewezen spelers om de rol van holistische speler op zich te nemen.

Toestellen verkopen en inzicht krijgen in uw gedrag

Wat de verschillende spelers dan van plan zijn met de gegevens over uw gebruik hangt af van speler tot speler. Google zou het doen om zijn andere diensten search en reclame te verbeteren. Amazon zal proberen om u meer spullen te verkopen. Apple om u beter te leren kennen en specifiekere producten te kunnen aanbieden.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.