Schaft Apple binnenkort de traditionele USB-poorten ook af bij MacBook Pro?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Schaft Apple binnenkort de traditionele USB-poorten ook af bij MacBook Pro?

Bron foto: Shutterstock

Apple zou plannen hebben om de USB 3.0-poorten en Magsafe-ingang (waarlangs je je Apple-laptop  oplaadt) te verwijderen bij de MacBook Pro. Dat beweert Macotakara toch, een Japanse website die wel meer geruchten verspreidt over Apple. Waarom je deze website zou geloven? Ze voorspelden ook het verdwijnen van de hoofdtelefooningang bij de iPhone 7.

Als de website het juist heeft, zou de nieuwe MacBook Pro USB C-poorten krijgen en opladen via Thunderbolt 3. Niet zo handig op het eerste gezicht, want veel gangbare apparaten werken nog met een USB 3.0-poort. Gelukkig heeft Apple een connector daarvoor die je ‘maar’ 80 dollar kost.

MacBook Pro ingangen

Links zie je de Magsafe-ingang, de tweede van rechts is de USB 3.0-poort. Bron foto: Shutterstock

Ook veranderingen voor MacBook Air

Ook in de MacBook Air-afdeling valt naar verluidt er een slachtoffer. De 11-inch MacBook Air zou niet meer geproduceerd worden. In ruil krijgen we een versie die 13.3 inch groot is. Eerder werd gezegd dat de MacBook Air volledig zou verdwijnen, maar dat lijkt nu niet zo te zijn.

Hoeveel waarheid moeten we hechten aan deze geruchten? Macotakara had dan wel gelijk bij de iPhone 7, de site zat er soms ook al eens naast. Eind deze maand zou de nieuwe MacBook Pro gereleased worden. Dan weten we het zeker 😉