Alle Belgische scholen en universiteiten die een volumecontract met Microsoft hebben afgesloten voor hun pc-park, kunnen voortaan aan al hun leerlingen of studenten gratis Office 365 ProPlus aanbieden. Dat is een volledig Office-pakket dat ook offline gebruikt kan worden en waar zelfs videoconferencing in zit. Leerlingen en studenten kunnen de Office installeren tot op vijf verschillende Windows-computers en Macs en ervan gebruikmaken zolang ze er les volgen.

Raamcontracten

Afgelopen zomer werden raamcontracten ondertekend door de Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke kansen en Brussel , Pascal Smet en de VLHORA-VLIR (Vlaamse Hogescholenraad/Vlaamse Interuniversitaire raad).

Concreet gaat het om meer dan 90% van de Vlaamse hogescholen en universiteiten en meer dan driekwart van de lagere en secundaire scholen in Vlaanderen. Leerlingen en studenten kunnen een gratis licentie aanvragen via de school of universiteit.

Office 365 op pc's of tablets

“In zowat elke werksituatie zijn pc-vaardigheden vereist. Met dit aanbod helpen we jongeren om zich hierop voor te bereiden. Leerlingen en studenten kunnen Office 365 ProPlus installeren op pc’s, tablets en andere mobiele toestellen. Documenten delen, samenwerken aan taken via videoconferencing, korte chatberichten versturen, het kan allemaal”, zegt Christian Ramioul, Education Lead bij Microsoft België en Luxemburg.

Meer informatie