Shambho: coworking space voor professionals met passie voor sport

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Shambho: coworking space voor professionals met passie voor sport

Onlangs zwaaide Shambho Open Office pal in het sportieve hart van Oost-Vlaanderen, de Watersportbaan in Gent, zijn deuren open. Deze coworking space biedt niet zomaar een flexibele werkplek aan professionals (ondernemers, freelancers, thuiswerkers, studenten), maar speelt vooral in op de link ‘sport en ondernemen’: zowel de waarde van sport voor presteren in een werksituatie,  als ondernemen in de sport zelf.

Gezonde balans tussen werk & vrije tijd

Twee Oost-Vlaamse ondernemers in de sportbusiness, Dick Vande Vyvere (Passage Fitness, Shamhbo) en Jelle Verdoodt (Sportcareers.be) merkten op dat meer en meer professionals nood hebben aan een flexibele werkomgeving die hen op de juiste manier ondersteunt: “Veel van de bestaande coworking spaces gaan voorbij aan de twee basisnoden van de hedendaagse professional: een gezonde balans creëren tussen werk en vrije tijd dankzij een efficiënte werkaanpak, en het vormen van een netwerk.

Sport vervult daarin een belangrijke rol.” Shambho Open Office speelt daar op in door het aanbieden van sport- en ontspanningsmogelijkheden in en rond de coworking space en door zijn bereikbaarheid dankzij de centrale ligging op de as Oostende-Brussel-Kortrijk-Antwerpen.

“Enerzijds groeit het aantal ondernemers in de sport, anderzijds biedt sport en beweging zelf een mentale en fysieke boost aan professionals.”

Mens Sana In Corpore Sano

Bewegingspauzes tijdens de werkuren leiden tot een hogere efficiëntie, hogere motivatie en lagere werkstress. Dankzij de ligging aan de Watersportbaan kan men voor, tijdens of na het werk meteen aan het sporten en gebruik maken van de douches en wellnessmogelijkheden van het  Shambho fitness & wellnesscenter.

Community is king

De andere sterkte van de coworking space zijn de netwerkmogelijkheden die deze met zich meebrengt. Professionals krijgen de ruimte en mogelijkheden om anderen te ontmoeten, samenwerkingen op te zetten en kennis te delen of te vergaren. Dankzij de samenwerking Met Sportcareers brengt Shambho Open Office kennis en contacten uit de sportbusiness binnen.

De harde feiten

Shambho Open Office beschikt over een gemeenschappelijke ruimte, 6 vergaderzalen, eventruimtes, lounge, gratis privéparking, douches en wellnessmogelijkheden. Je kan er terecht als ondernemer, freelancer, student of professional (al dan niet uit de sportsector) op zoek naar een werk- of vergaderplek.