Siri voor het eerst gebruikt als getuige op moord-proces

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Siri voor het eerst gebruikt als getuige op moord-proces

Apple’s voice-assistent Siri is voor het eerst gebruikt als bewijsmateriaal in een moordzaak. Zo werd een screenshot op de smartphone van een moordverdachte gevonden, waar Siri al grappend vertelt waar je een lichaam kan verstoppen. Dat screenshot wordt nu gebruikt als bewijs in een moordzaak.

Siri als bewijs

Een 20-jarige man uit Florida wordt ervan verdacht een vriend te hebben ontvoerd & vermoord in 2012. Tijdens de rechtzaak werd een screenshot van Siri als bewijsmateriaal gebruikt. Op het screenshot was te zien hoe Siri een antwoord gaf op de vraag: „I need to hide my roommate”.

Het is de eerste keer dat Siri wordt gebruikt als bewijs in een rechtszaak. Hieronder een video waar het bewijsmateriaal wordt besproken: 

Ironisch

Ironisch genoeg gaf Siri tot voor kort een antwoord op zo’n vraag. Toen vertelde de stemassistent het volgende: "What kind of place are you looking for?” "Swamps. Reservoirs. Metal Foundaries. Dumps."

Het antwoord was een grap van een developer bij Apple. Intussen heeft Apple Siri al aangepast. Als je Siri nu een ongepaste vraag stelt zegt ze: "I used to be able to answer this question."

Nog meer digitale bewijzen

Uit de rechtszaak werd nog meer data uit de smartphone van de verdachte gehaald. Zo blijkt dat de verdachte de zaklamp-functie van de iPhone heeft gebruikt, nabij de locatie waar het lichaam werd verstopt. De speurders baseerden hun conclusies om op de locatie-data uit de iPhone van de verdachte.