Siri wordt binnenkort (eindelijk) een pak beter

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Siri wordt binnenkort (eindelijk) een pak beter

Apple’s stemassistent Siri gaat binnenkort een pak beter worden. Volgens bronnen van het Amerikaanse magazine Wired is Apple immers bezig om een eigen team van stemherkenning-experts uit te bouwen. Deze zouden Siri een stuk sneller en intelligenter gaan maken.

Siri-concurrenten zijn een pak beter

Siri baseert zich momenteel op technologie van het Amerikaanse bedrijf Nuance Communications. Maar wordt door gebruikers wereldwijd als een inferieur beschouwd. Zo staat Google Now veel verder en is ook Microsoft’s stemassistent Cortana een pak slimmer dan Siri. Tijd dus voor Apple om daar iets aan te doen.

Apple werft agressief aan

Een man die onlangs door Apple werd aangenomen, Abdel-rahman Mohamed, vertelde aan Wired hoe het bedrijf uit Cupertino in een sneltempo stemherkenning-specialisten aan het aantrekken is. Apple zou dit doen om Siri een pak sneller te maken.

Volgens de bron van Wired zou Apple investeren in neural networks. Deze neural networks refereren naar de werking van het menselijk brein, dat ook slimmer wordt over tijd. Deze technologie zou Siri toelaten om een pak slimmer te worden naarmate je het meer gebruikt.

Microsoft & Google hebben streepje voor

Microsoft gebruikt al langer deze soort van technologie. Met succes. Zo heeft Microsoft een superslimme stemassistent Cortana gelanceerd die gebruik maakt van neural networks & heeft het de technologie ook ingebouwd in Skype. Zo kan Skype sinds kort in realtime vertalen als beide mensen niet dezelfde taal spreken.

Dankzij de technologie worden de Skype vertalingen steeds beter. Zo kan Skype eerst Chinees leren vertalen, nadat het Engels en Frans heeft geleerd. Maar worden ook Engelse en Franse vertalingen sterker naarmate de dienst meer leert over Chinees.  Hieronder kan je de technologie aan het werk zien:

Nu is Siri nog niet wat het moet zijn. Zo wordt Siri niet slimmer naarmate je het langer gebruikt. Dat terwijl Google Now & Microsoft’s Cortana dat wel doen. Benieuwd of Apple het tij kan keren…

Zou Siri er ooit zo uitzien? :)