Solliciteren bij Facebook? Deze vraag krijg je gegarandeerd:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Solliciteren bij Facebook? Deze vraag krijg je gegarandeerd:

Werken bij Facebook spreekt bij vele mensen tot de verbeelding. Het sociale netwerk krijgt elke week pakken sollicitanten over de vloer. Dit is dé vraag die door Facebook HR aan alle kandidaten wordt gevraagd: 

Dit is de vraag die sollicitanten telkens krijgen 

Om te peilen of de sollicitant uit het juiste hout gesneden is, heeft Facebook één cruciale vraag voor sollicitatiegesprekken bedacht. Dat vertelden Miranda Kalinowski en Lori Goler van Facebook aan Business Insider.

De vraag luidt: "Wat deed je tijdens je beste werkdag? De dag dat je thuiskwam en dacht: ik heb de beste baan van de wereld."

Het sleutelwoord: geluk

Het antwoord op deze vraag geven steeds aan waar de passies van de potentiële werknemer precies liggen. En dat is precies wat de HR dienst van Facebook wil weten. Als jouw passies in het verlengde liggen van de waarden van Facebook. Dan kunnen mensen zich verder ontwikkelen bij Facebook, in iets waarvan ze gelukkig worden. 

"Mensen willen iets betekenen", vertelt Goler aan Business Insider. "Ze willen dat hun werk ertoe doet. En ze blijven langer werken op een plaats waar ze het idee hebben dat hun werk impact heeft, waar ze iets leren en waar ze werk doen dat ze leuk vinden."

bron: Business Insider