Space X toont eerste beelden van gloednieuw bemand ruimteschip:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Space X, dat door Tesla-topman Elon Musk werd opgericht, heeft beelden vrijgegeven van het interieur van haar nieuw bemand ruimteschip de Crew Dragon capsule. De beelden doen sterk denken aan het interieur van een luxe-sportwagen. In bovenstaand filmpje kan je ontdekken hoe het ruimteschip er precies uitziet: 

De volgende stap in bemande ruimtevaart

De Crew Dragon capsule is een project dat Space X samen met NASA heeft bedacht. Het is dé volgende stap in bemande ruimtevaart en al vluchten uitvoeren van en naar het internationaal ruimtestation ISS. De capsule is meer dan een concept. Het toestel is momenteel in een testfase en werd al een aantal keer flink op de rooster gelegd voor Space X en de NASA. 

Benieuwd hoe Crew Dragon eruit ziet? Hieronder een reeks foto's:  

In de capsule zijn er zeven zitplaatsen en vier (kleine) raampjes. 

De capsule beschikt ook over een evacuatie syteem. Volgens Space X vallen de G-krachten mee en zouden ze hetzelfde zijn als een ritje op een attractie van Disneyland. 

De gigantische hoeveelheid knopjes die je gewend bent uit beelden van vroegere ruimteschepen zijn verdwenen. In de plaats daarvan krijgen de astronauten een aantal schermen propvol informatie. 

Astronauten zullen de schermen makkelijk kunnen bedienen en allerhande informatie optimaal in beeld kunnen brengen. Daarnaast kunnen ze ook de airco zelf bedienen. 

Ook de interface ziet er gelikt en minimalistisch uit. Wel opletten met die knopjes :)