Sportorganisaties en -bedrijven in Nederland kunnen vanaf nu het grootste netwerk van sportprofessionals in de Lage Landen aanboren via Sportcareers.nl. Dit carrièreplatform zorgt ervoor dat werkgevers in sport hét talent vinden voor hun vacatures zodat de Nederlandse sportindustrie kan blijven groeien.

In het najaar van 2010 richtte Jelle Verdoodt Sportcareers op omdat werkgevers in de Belgische sportindustrie nood hadden aan een vacaturekanaal dat voldeed aan hun specifieke eisen. Jelle: “Tijdens mijn loopbaan in de sport merkte ik dat werkgevers heel wat geschikte profielen niet bereikten omdat hun doelpubliek verspreid was over tientallen kanalen. Ook werkzoekenden liepen daardoor passende vacatures mis. Sportcareers.be bleek de oplossing”.

Sinds 15 september worden nu alle sportorganisaties en -bedrijven in Nederland ondersteund via Sportcareers.nl: een uniek promotieplatform om die niche van professionals met passie voor en kennis van sport te bereiken, al dan niet met werkervaring.

Sportbusiness is een Lage Landen-verhaal

De grenzen van de sportbusiness tussen Nederland, België en Luxemburg zijn vervaagd. Voorbeelden hiervan zijn grensoverschrijdende en internationaal erkende opleidingen zoals het Postgraduaat Sportmanagement en de Expert Class in Professioneel Sportmanagement (een samenwerking tussen ARKO Sports Media en Vrije Universiteit Brussel), sportcongressen waarop deze landen hun expertise delen en bedrijven zoals Shimano, Triple Double en andere sportondernemers die in de Benelux actief zijn.

Hierdoor biedt het Lage Landen-netwerk van Sportcareers de beste oplossing voor sportprofessionals en sportwerkgevers met vacatures in Nederland, België en Luxemburg.

Professionele partner van meer dan 200 bedrijven

Dankzij de scherpe focus op de sport- en vrijetijdssector is Sportcareers inmiddels de vaste rekruteringspartner van meer dan 200 bedrijven waaronder Red Bull, Shimano, Repucom, Koninklijke Belgische Voetbal Bond en SportsDirect.com.