Sportfanaten zijn lyrisch over nieuwe live-tv functie van Twitter:

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Sportfanaten zijn lyrisch over nieuwe live-tv functie van Twitter:

Miljoenen Amerikanen keken deze week naar de American Football (NFL) wedstrijd tussen de Jets en de Bills. De meesten onder hen keken zoals altijd via de kabel en hun televisietoestel. Maar vele Amerikanen ontdekten deze week ook een nieuwe manier om de wedstrijd live te volgen: via de Twitter-app. Aan de reacties van de Twitter-kijkers te zien was het een fantastisch ervaring. Goodbye second screen? Dit is wat Twitter precies heeft gedaan: 

Twitter is Facebook te snel af, streamt elke donderdag NFL-wedstrijd via app

Twitter ging met de NFL-rechten lopen desondanks het een minder groot bod deed dan de concurrentie (waaronder Facebook). De NFL geloofde het meest in de impact van Twitter aangezien sportwedstrijden daar sowieso al sterk gigantisch veel aan bod komen. Twitter won de rechten en mag nu elke donderdagavond een NFL-wedstrijd livestreamen. 

Hoe ziet zo'n Twitter stream er precies uit? 

Als je kijkt naar een wedstrijd via Twitter krijg je onder de videostream tweets te zien (nvdr. je kan ook full-screen kijken als je dat wilt) die Twitter heeft gecureerd. De beste football-tweets van het moment worden eruit gefilterd door Twitter's algoritme. Je krijgt vooral tweets te zien van spelers, scheidsrechters, journalisten en bepaalde tweets van fans.

Je kan de wedstrijd bekijken overal waar de Twitter te vinden is.

Dat wil zeggen dat je de wedstrijd kan bekijken via je smartphone, tablet, browser of andere dragers van de Twitter app zoals de AppleTV, chromecast, Amazon Fire TV, Xbox en PS4.  

Van second screen naar first screen

Twitter wordt al jaren gezien als dé second-screen ervaring bij uitstek. Tijdens tv-programma's zitten heel wat kijkers vaak meer naar hun smartphone te staren dan naar het programma in kwestie. Door beelden en tweets te integreren zou het kunnen dat er straks geen sprake meer is van een second-screen ervaring. 

Wordt Twitter binnenkort dé ervaring om live sportwedstrijden te volgen? We zijn benieuwd! De reacties van sportfans spreken alvast boekdelen: