Sporza en In the Pocket lanceren voetbal supporters app

Alexander Maertens
Door Alexander Maertens Innoveren
Sporza en In the Pocket lanceren voetbal supporters app

Met Socio biedt Sporza voetballiefhebbers een platform om virtueel te supporteren tijdens het kijken naar de match. Deze webapplicatie, gecreëerd door het Gentse In the Pocket, is een toonbeeld van zogeheten "responsive design", een trend in webtechnologie die steeds meer aan belang wint. De app past zich automatisch aan aan het toestel waarop je hem gebruikt, zij het smartphone, een tablet of een gewone PC.

Features

De belangrijkste feature van de app is het live supporteren bij voetbalwedstrijden. De gebruiker checkt in de wedstrijd en krijgt dan een realtime feed van de belangrijkste events uit de match waarop hij kan reageren: doelpunten, kaarten, wissels, ... Is een rode kaart terecht of niet? Hoeveel sterren verdient een bepaalde goal? De supporter beslist. Er is ook een soundboard met leuke geluidsfragmenten waarin zowel vuvuzela's als klassieke quotes van Rik De Saedeleer kunnen afgespeeld worden.

Socio fungeert als een virtueel stadium, waarbij de supporters van beide ploegen tegen elkaar uitgespeeld worden tijdens een match. Dit creëert een bron aan nieuwe data over wat leeft bij de supporters. In het onderdeel "statistieken" worden deze data aangewend om een mooi overzicht te maken van de hoogtepunten van de voorbije voetbalweek.

Om het Socio-gevoel onder de supporters aan te wakkeren kun je in de app ook berichten posten en lezen van andere gebruikers.

De web app werd gecreëerd door mobiele ontwikkelaar In the Pocket, gekend van apps zoals Dagelijkse Kost, Studio Brussel, Music for Life, VT4 Recepten, Q-music, Ketnet Video enzovoort. Dit is de 7de VRT app gemaakt door In the Pocket.

Hier vind je de app.

Screenshot van de Tablet App

Screenshot van de Smartphone App

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?