Valve, het bedrijf achter immens populaire games zoals Half-Life, Portal & Team Fortress en het digitaal games-platform Steam, wil de console-markt door elkaar schudden met de Steam Machine. Een eerste blik op Valve’s revolutionaire creatie:

„Steam Machine wil vooral PC-gamers overhalen”

Valve wil momenteel nog niet concurreren met de Xbox One of de Playstation 4. Wat het wel wil doen is PC-gamers overhalen om een console te kopen. Zo zouden er vandaag zo’n 65 miljoen PC-gamers zijn die First Person Shooter-games (FPS) spelen vanaf hun zelfgemaakte, vaak dure, computers.

Valve bouwt de 'ultieme controller'

Valve wil hen overtuigen door de ultieme controller te maken, die even precies is als de besturing die PC-gamers vandaag gebruiken: keyboard & muis. Om de ultieme controller te maken heeft Valve tal van prototypes gemaakt.


Foto: Steam Machine Controller-Prototype (bron: The Verge)

„Het is duidelijk dat een keyboard en muis niet langer dé manier zijn om in de toekomst games te gaan besturen,” zegt Greg Coomer van Valve aan The Verge. Daarom heeft Valve kost noch moeite gespaard om de ultieme controller te maken.


Foto: Steam Machine Controller-Prototype (bron: The Verge)

Bovendien moest het bedrijf ook een controller maker die ‚backwards compatible’ is met alle PC-games die het bedrijf tot nu toe uitbracht. Tot hier toe is het definitieve design nog steeds niet gekozen maar kreeg The Verge wel al een prototype aan het werk te zien:

Vanaf januari 2014 zou de finale versie van de Steam Machine soft- en hardware bekend worden gemaakt. Nog even afwachten dus…