Sterke stijging vraag en aanbod tweedehands wagens

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Sterke stijging vraag en aanbod tweedehands wagens

Op de tweedehands markt zijn Duitse auto's het meest populair. Belgen hebben het afgelopen jaar het meest gezocht naar een BMW, gevolgd door Volkswagen en Mercedes-Benz. Dit blijkt uit cijfers van en onderzoek naar het zoekgedrag op 2dehands.be. Gekeken op het niveau van automodellen is de Volkswagen Golf het meest in trek. En een wagen moet het liefst zwart zijn.

De tweedehands autohandel groeit nog altijd door, zowel qua vraag als aanbod. Het aantal bezoekers aan de autorubriek van 2dehands.be is in 2012 met 12% gestegen en het dagelijkse aanbod is toegenomen tot ruim 100.000 wagens.

Oldtimers en cabrio's veel gezocht

Opvallend is de hoeveelheid mensen die op zoek zijn naar een ‘oldtimer'; de zoekterm is gestegen naar nummer 3 in de top 10 van populairste zoektermen. Ook de behoefte aan een mooi-weer wagen blijft aanwezig, want de term ‘cabrio' staat eveneens hoog in deze lijst. 

Dieselwagens wonnen het van auto's op benzine, maar ook auto's die op gas rijden worden op de tweedehands markt veel gezocht. 

In de provincie Antwerpen is het aanbod aan tweedehands wagens het grootst. Terwijl in de provincie West-Vlaanderen dan weer relatief het meest gezocht wordt naar een occasion.

Sterke groei tweedehands autohandel

De Vlaamse auto-afdeling van de zoekertjessite telde het afgelopen jaar ruim 3,8 miljoen unieke bezoekers en op het Franstalige deel van de site zochten ruim 2,6 miljoen mensen naar een auto. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van het jaar daarvoor. Op iedere willekeurige dag in 2012 werden op 2dehands.be zo'n 105.000 tweedehands auto's aangeboden. De site verwacht in 2013 overigens een verdere groei van het online tweedehands aanbod en van het aantal bezoekers van de autorubriek.

Top 5 van populairste tweedehands automerken in 2012

1.    BMW
2.    Volkswagen
3.    Mercedez-Benz
4.    Audi
5.    Opel