Steve Ballmer gaat nog een keer door het lint

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Steve Ballmer gaat nog een keer door het lint

Steve Ballmer kondigde vandaag aan dat hij alle banden met Microsoft doorknipt. De ex-CEO van Microsoft heeft echter een nieuw project waar hij volledig voor gaat: de Los Angeles Clippers. Bij de basketball-ploeg gaf hij al een woordje uitleg over wat hij wil bereiken met de ploeg. De speech verliep in de stijl die we van hem gewoon zijn: overenthousiast en een beetje over-the-top:

Microsoft

Ballmer kondigde vandaag officieel aan dat hij alle banden met Microsoft doorknipt en zich volledig stort op de LA Clippers en op lesgeven aan de Marshall School of Business in Californië.

"Gezien mijn vertrouwen en mijn vele nieuwe activiteiten is het niet praktisch voor mij om in het bestuur te blijven. Daarom is het beter dat ik weg ga", schrijft Ballmer in een afscheidsbrief. Voorlopig heeft Ballmer wel nog steeds een groot deel van de Microsoft-aandelen in handen.

LA Clippers

Steve Ballmer kocht de basketbal-ploeg Los Angeles Clippers voor 2 miljard dollar toen de voormalige eigenaar Donald Sterling voor het leven verbannen werd uit de Amerikaanse National Basketball League.

Sterling werd betrapt op racistische uitspraken. Hij was eigenaar van de Los Angeles Clippers sinds 1981. Door zijn uitspraken werd Sterling verbannen uit het basketball en moest hij van de NBA een boete van 2,5 miljoen dollar betalen. Kort daarna kocht Steve Ballmer de Los Angeles Clippers van hem over. 

Speech

Om de nieuwe start te vieren, gaf Ballmer een enthousiaste speech. Rond de 9de minuut gaat Ballmer echt helemaal los:

"We're going to be hardcore. HARD-core. HARDCORE! We're going to get better everyday. We're going to be tenacious. Something knocks us down and we're going to get back and keep coming and coming and coming and coming. Did you watch these guys? That was hardcore! Hardcore baby! Nothing gets in our way, BOOM! Keep coming. HARD-core. The HARDCORE Clippers, that's us.”

Kijk maar even mee: