Microsoft’s CEO Steve Ballmer heeft de Microsoft-medewerkers voor de laatste keer toegesproken. Tijdens een emotioneel en onstuimig afscheid (zoals we hem kennen) had Ballmer ook nog een hartig woordje te zeggen over de concurrentie.

Can’t Hold Us

Ballmer die gekend is om zijn onstuimige keynotes, liet het deze keer ook niet aan zijn hart komen. Naar verluidt stormde hij het podium op met de song ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore & Ryan Lewis, die net als Microsoft uit Seattle afkomstig zijn.

Hieronder kan je een compilatie bekijken van zijn meest opvallende keynote-momenten:

38.000 Aanwezige werknemers

Tijdens zijn afscheidsspeech vertelde hij dat “Microsoft een ongelooflijk mooie tijd tegemoet gaat en dat er veel potentieel in het bedrijf aanwezig is,” hiermee kreeg Ballmer een staande ovatie van de 13.000 aanwezige Microsoft-werknemers.

Overal ter wereld konden nog eens 25.000 Microsoft-werknemers trouwens kijken naar de webcast die live over het internet uitgezonden werd. “Alleen een handvol bedrijven kan zeggen dat ze de toekomst vorm gaan geven. Microsoft is een van hen.”

‘Apple wil alleen maar modieus zijn’

Ballmer liet het niet na om de concurrenten ook een veeg uit de pan te geven. Zo zei hij dat Apple alleen maar modieus wil zijn, Amazon de goedkoopste wil zijn en dat Google gewoon het meeste wil weten. “Maar Microsoft, wij willen het meeste doen”.

“Ik geloof in jullie, ik geloof in onze missie,” zei een duidelijk geëmotioneerde Ballmer. “We waren jaren een fantastisch bedrijf. We zullen een fantastisch bedrijf blijven voor de komende decennia.”