Super rijk. Maar toch bescheiden. Dit zijn de meest zuinige tech-miljardairs

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Super rijk. Maar toch bescheiden. Dit zijn de meest zuinige tech-miljardairs

De internetsector kent steeds meer miljardairs. Sommige van hen houden er een buitensporige levensstijl op na, anderen leven net opvallend bescheiden. Kijk maar eens naar levensstijl van deze succesvolle tech-entrepreneurs:

Mark Zuckerberg. Vermogen: 32,4 miljard dollar.

De bedenker van Facebook beschikt over een geschat fortuin van 32,4 miljard dollar. Toch is hij enorm bescheiden naar zijn normen. Zo rijdt Zuckerberg rond in een Volkswagen GTI van 30.000 dollar en draagt hij steeds een simpele hoodie en t-shirt.

Als je over meer dan 30 miljard beschikt, kan je zijn huis ook best bescheiden noemen. Zo kocht Zuckerberg in 2011 een huis in Palo Alto van ‚slechts’ 7 miljoen dollar.

De Facebook-CEO kocht vorig jaar nog 4 huizen, niet om zelf in te wonen, maar om zijn privacy te beschermen. Zo bleek dat mensen de huizen van zijn buren graag wilden kopen, om uit te spelen als marketing tactiek.

Zuckerberg zag dat liever niet gebeuren en besliste daarom om 4 huizen van zijn buren te kopen, en ze daarna onder te verhuren aan de bestaande eigenaars. Privacy probleem opgelost, moet hij gedacht hebben.

Jan Koum. Vermogen: 6,8 miljard dollar.

De founder van WhatsApp, Jan Koum, werd in een klap miljardair toen Facebook zijn chat-app overkocht voor de gigantische som van 19 miljard dollar. Zijn vermogen wordt geschat op zo'n 7 miljard dollar. 

Toch heeft Koum, afkomstig uit Kiev (Oekraïne), het niet altijd makkelijk gehad en leeft hij daarom zuinig. Zo had zijn familie het bijzonder moeilijk toen ze verhuisden naar de Verenigde Staten en moesten ze rond komen met kortingsbonnen om eten te kopen. Koum lijkt dat niet vergeten te zijn.

Zo blijkt dat hij onlangs nog een ticket had gekocht met bijeen gespaarde airmiles om een vlucht naar Barcelona te bekostigen. Iets wat je van een man met een vermogen van bijna 7 miljard dollar toch niet zou verwachten..

Tim Cook. Vermogen: 400 miljoen dollar.

De topman van Apple, die het roer overnam na het overlijden van Steve Jobs, heeft een geschat vermogen van 400 miljoen dollar. Toch lijkt Tim Cook altijd bijzonder sober te leven.

Zo heeft hij een huis in Palo Alto van 1,9 miljoen dollar. Cook vertelde ook al eerder aan de pers dat geld geen motivator is voor hem.

"I like to be reminded of where I came from, and putting myself in modest surroundings helps me do that. Money is not a motivator for me."

Sergey Brin. Vermogen: 30,9 miljard dollar. 

Ook de excentrieke co-founder van Google, Sergey Brin, vindt geld niet zo belangrijk. In 2007 vertelde hij dat nog in een interview

„Ik leerde van mijn ouders om zuinig te leven. Vandaag eet ik nog altijd mijn bord leeg en koop ik nog altijd de goedkoopste producten. Het is een gewoonte.”

Brin staat er ook voor bekend om geregeld een deel van zijn fortuin weg te schenken. Zo gaf hij in 2013 meer dan 219 miljoen dollar aan goede doelen.

David Cheriton. Vermogen: 3 miljard dollar.

Cheriton, een professor aan Stanford University, heeft een vermogen opgebouwd van 3 miljard dollar nadat hij als een van de eersten investeerde in Google. Naar verluidt kwamen Sergey Brin en Larry Page hun idee pitchen aan zijn voordeur. 

Cheriton investeerde 100.000 dollar. Iets wat hem schatrijk maakte. Toch is Cheriton geen fan van geld. Zo rijdt Cheriton met een Volkswagen Vanagon, woont al 30 jaar in hetzelfde huis en knipt zijn eigen haar.

„Ik vind het schandalig dat er mensen bestaan die huizen kopen met 13 badkamers, er is echt iets mis met hen,” vertelde hij in een interview in 2006.