Strawberries en Softlution gaan vanaf 1 oktober 2013 samen verder onder de naam Osudio. De fusie maakt ze in één klap een van de belangrijkste Europese e-business spelers in een sterk competitieve markt. Osudio is e-business en Product Information Management (PIM)-specialist en levert strategie, user experience & consultancy, implementatie & integratie, managed services en optimalisatie op het hoogste niveau.

Het beste van twee werelden

Beide bedrijven hebben ruim 15 jaar internationale ervaring met digitale communicatie en IT-dienstverlening. Softlution ontwerpt, ontwikkelt en implementeert en beheert stabiele en betrouwbare systemen voor online verkopen, data-afhandeling en order management. Strawberries vertaalt complexe e-business wensen naar eenvoudig toegankelijke en gebruiksvriendelijke digitale omgevingen, waar potentiële kopers worden verleid tot digitaal gestuurde transacties of conversie naar de fysieke winkel.

Op verzoek van meerdere grote klanten werkten beide bedrijven de afgelopen tijd al vaker samen, met veel succes. De fusie is dan ook een logische vervolgstap. In de komende maanden worden de organisaties van beide partijen stap voor stap verder in elkaar geschoven.

Europese top

Strawberries en Softlution werkten allebei voor Nederlandse, Belgische en Duitse
A-merken en richten zich nu samen op de Europese e-business top. Deze internationale zwaargewichten hebben behoefte aan een breed dienstenpakket en dienstverlening op een grote schaal en van het hoogste niveau. Dat is precies wat Osudio ze biedt: een internationaal team van meer dan 150 mensen, erkende ontwikkel- en projectmethodologie, 24/7 helpdesk en Quality Assurance. Met zes vestigingen in vier landen combineert het bedrijf zijn relatief grote schaal met lokale toegankelijkheid.

Ondernemerschap gegarandeerd

De directie bestaat uit de aandeelhouders van beide bedrijven. Hierdoor blijft het ondernemerschap gegarandeerd. Het overige management en personeel onderschrijven de logica en toegevoegde waarde van de samenwerking en blijven allemaal aan boord.

E-business specialist

Osudio werkt met verschillende software-platforms en is een van de meest ervaren hybrispartners ter wereld. Het snelst groeiende internationale omnichannelplatform voor grootschalige webwinkels kwam deze zomer via een overname in handen van SAP. Osudio is hybris EMEA partner of the year.

Naast het hybrisplatform zet Osudio ook andere oplossingen in voor zijn klanten zoals Heiler (Informatica), Intershop en Hippo.

Voor meer informatie: www.osudio.com