Structurele veranderingen bij BeCommerce

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Structurele veranderingen bij BeCommerce

Op 19 september kwam de Algemene Vergadering van BeCommerce samen om enkele fundamentele vernieuwingen en een structurele uitbreiding van BeCommerce te bekrachtigen.

Uitbreiding Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur werd uitgebreid met Hans Vranken (CEO AXA-Touring Verzekering als vertegenwoordiger van de e-verzekering sector), Jan Vereecke (CEO & Founder Teleticketservice als vertegenwoordiger van de e-ticketing sector) en Geoffroy Bauer (Deputy CEO Snapstore by Cameleon & Famousbox als vertegenwoordiger van de Belgische e-commerce starters). Daarnaast werd ook het team dat instaat voor de dagelijkse werking uitgebreid en werden het vernieuwde logo en baseline voor BeCommerce voorgesteld. Hiermee versterkt BeCommerce zijn positie als vertegenwoordiger van ongeveer 80% van de e-commerce in België.

Om de nadruk van BeCommerce als kenniscentrum omtrent het online gebeuren beter te nuanceren werd besloten de baseline “online shopping & e-services” toe te voegen aan het logo. Samen met de toevoeging van deze slagzin onderging het logo ook een lichte grafische update.

De Raad van Bestuur van BeCommerce verwelkomt drie nieuwe leden:

Hans Vranken, CEO AXA-Touring Verzekering, AXA-Touring Assurance, vervoegt de Raad als vertegenwoordiger van de e-verzekering sector. Na het voltooien van zijn studies rechten en bedrijfseconomie aan de KU Leuven, startte hij zijn loopbaan bij Dexia en vervoegde in 2006 het Directiecomité van Winterthur België. Na de fusie AXA - Winterthur werkte hij voor AXA in Parijs waar hij tot voor kort de functie waarnam van Global HR business partner voor de P&C business line. In oktober 2011 verliet hij AXA voor zijn huidige functie als CEO van Touring Verzekering.


Als oprichter van het Sportpaleis Antwerpen richtte Jan Vereecke Teleticketservice op, online sinds 1996. Dankzij het vertrouwen van duizenden klanten en organisatoren, de technologische innovaties van de voorbije jaren en de ervaring die gedurende twintig jaar werd opgebouwd, groeide Tele Ticket Service uit tot de marktleider in Vlaanderen. Met deze achtergrond is hij de  geknipte vertegenwoordiger voor de e-ticketingservice in de Raad van Bestuurder.


Tot slot wordt de Raad van Bestuur ook nog uitgebreid met een lid die de e-commerce starters zal vertegenwoordigen. Deze functie werd toevertrouwd aan Geoffroy Bauer,  Deputy CEO Snapstore by Cameleon & Famousbox.

Hij  studeerde aan de Stanford University Graduate School of Business en Solvay Business School. Vervolgens werkte hij onder meer voor de Boston Consulting Group en was hij Associate bij Morgan Stanley.


Ook het BeCommerce-team krijgt uitbreiding

Tot slot werd ook het team achter de dagelijkse werking van BeCommerce uitgebreid, dit met het oog om de dienstverlening te kunnen garanderen en tegelijkertijd te kunnen blijven verbeteren. Hierbij het volledig team:

  • Voorzitster Patricia Ceysens is en blijft het "voice & face" van BeCommerce. Zij vertegenwoordigt de vzw in de media en behartigd de belangen van de organisatie en haar leden.
  • Carine Moiter blijft dagelijks bestuurder van BeCommerce, zij coördineert de werking van het dagelijks team en is het aanspreekpunt bij vragen en problemen.
  • Onze Community Manager Tom Knevels zorgt voor de onderlinge relaties tussen Becommerce en haar leden. Vanuit zijn functie is hij steeds op zoek naar nieuwe events en potentiële synergie tussen de betrokken spelers. Met als einddoel een productief, maar ook een aangenaam netwerk te maken.
  • De online communicatie van BeCommerce, zowel de nieuwsbrief als sociale media, wordt toevertrouwd aan onze Conversation Manager Davy Schroyen.
  • Een van de unieke meerwaardes van BeCommerce is het verrichten van gewone consumentendiensten. De e-shopper kan al zijn vragen over e-commerce kwijt via BeCommerce.be. Deze worden daarna deskundig afgehandeld door onze Legal Counsel Bert Nijs. Daarnaast staat hij ook in voor de certificatie van de labelaanvragen.
  • Voor de afhandeling van de labelaanvragen en het opvolgen van het correct gebruik van BeCommerce label, kunnen we rekenen op Tomas Verbeeck. Daarnaast is hij ook onze dataminer van dienst.

Dankzij dit uitgebreid team kan BeCommerce zich blijven profileren als de dominante speler binnen het vakdomein terwijl er gelijktijdig geïnnoveerd wordt achter de schermen. Dit alles ten voordelen van de leden. In totaal vertegenwoordigt BeCommerce ongeveer 80% van de betrokken markt en mag zich spiegelen aan Thuiswinkel (Nederland) en Fevad (Frankrijk) waarmee het zetelt in ECommerce Europe.