TapCrowd – een bedrijf gespecialiseerd in mobiele marketing – heeft een gratis “offline” tool gecreëerd, om bedrijven te helpen bij het brainstormen rond nieuwe mobiele apps die ze graag willen ontwikkelen.

Mobiele App Canvas

Het Mobiele App Canvas biedt ondersteuning tijdens de brainstorm en concept fase van een mobiele app en helpt teams om na te denken over alle aspecten van hun mobiele aanwezigheid, zoals sociale media integratie, location targeting, het gebruik van de verschillende sensoren van een smartphone en nog veel meer. Het Mobiele App Canvas kan gratis worden gedownload samen met een handleiding om snel van start te gaan, en het kan besteld worden als een kit die per post wordt verstuurd.

Vandaag de dag leven we in een geconnecteerde wereld, consumenten gebruiken hun smartphone en tablet tijdens elk aspect van hun leven: thuis, op het werk, tijdens het winkelen enz. Het is dan ook logisch dat vele bedrijven, merken en organisaties eraan denken om een mobiele app te lanceren voor hun doelpubliek.

Communiceer met je publiek op een interactieve manier

Een mobiele app biedt bedrijven unieke mogelijkheden om te communiceren met hun doelpubliek op een gepersonaliseerde, relevante en interactieve manier, of het nu klanten zijn, partners, personeelsleden of fans. Daarenboven wordt mobiel het geprefereerde communicatie kanaal voor de “always connected” consument.

Een mobiele app definiëren is echter niet eenvoudig. Een app is veel meer dan gewoon een website vertalen naar een kleiner scherm. Een succesvolle app is een app die meerwaarde biedt aan de gebruiker, het is een tool. Bedrijven moeten dus goed nadenken hoe ze met hun publiek willen communiceren via apps. Het is dan ook geen verrassing dan vele bedrijven niet goed weten hoe ze met een mobiele app van start moeten gaan. TapCrowd heeft daarom Het Mobiele App Canvas ontwikkeld: een handige brainstorm tool voor marketing teams, dat hen helpt om hun volgende app te bedenken.

Offline tool

Het Mobiele App Canvas is een “offline” tool, alles wat men nodig heeft is pen en papier. Iedereen kan het Mobiele App Canvas gratis downloaden van de TapCrowd website, samen met een handige handleiding om snel van start te gaan. En voor een klein bedrag kan men een kit bestellen die per post verstuurd wordt, inclusief grote posters, een gedrukte handleiding en speciale post-its, om een motiverende brainstorm sessie te houden.

Alle aspecten van een mobiele app op één blad papier

Het Mobiele App Canvas brengt alle aspecten van een mobiele app samen op één blad papier. Het Canvas helpt bij het bepalen van de functionaliteiten van de app, gaande van content, over interactie tot transacties. Het Canvas biedt ook ondersteuning bij het nadenken rond use cases, gebaseerd op de locatie en context van de gebruiker, en ook de “customer journey” wordt behandeld. Daarnaast komen ook vele andere aspecten aan bod zoals het gebruik van sensoren in de smartphone, integratie met bestaande databanken, sociale media integratie, push berichten en “location targeting”.

“Wij gebruiken onze Mobiele App Canvas bij TapCrowd als een rode draad om te brainstormen, samen met onze klanten.”, zegt Niko Nelissen, CEO bij TapCrowd. “Het is een handige tool om de discussie op gang te brengen, en om alle ideeën en vereisten rond een mobiel project in kaart te brengen. Op het einde van de brainstorm, heb je alles in handen om de mobiele ontwikkelingspartner te briefen. En natuurlijk willen wij als TapCrowd graag die partner zijn.”

Het Mobiele App Canvas kan hier gratis gedownload worden.